Κυ. Μάι 26th, 2024

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Καθεδρικό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Yποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄ Επισκόπου Κορίνθου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, ως και οι Ιερές Εικόνες, της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στον Καθεδρικό Αποστόλου Παύλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022», με την παρουσία σύμπαντος του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας, με την συρροή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, ώστε να αποδοθεί η δέουσα Εκκλησιαστική τιμή, πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιουνίου 2022, η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄ Επισκόπου Κορίνθου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, προερχομένων εκ των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως μας, και της Ι. Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Μετά το πέρας της υποδοχής των Ι. Λειψάνων στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ακολούθησε εντός του Ι. Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν Ι. Ναό, η λιτάνευσις και η «ενθρόνισις» του εις τον καθορισμένο τόπο, στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία. Ευθύς αμέσως τελέσθηκε η Ι. Ακολουθία «εις Εγκαίνια Δίσκου και Ποτηρίου καινών και αθίκτων», των περιτέχνων ιερών σκευών, τα οποία (αντίγραφα εκ παλαιών της Βυζαντινής εποχής) προσέφερε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου για την συμπλήρωση δέκα πέντε (15) χρόνων από την εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην Κορίνθου χειροτονία του και την εγκατάσταση του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη μας. Στον λόγο του προς τους Πιστούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγαθο Θεό για την τιμή και την ευλογία, που του επεφύλαξε, να είναι Επίσκοπος αυτής της μεγάλης και ιστορικής Αποστολικής

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_20220620_201601.jpg