Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Υπουργείο Εργασίας: Επιδοτεί θέσεις για άτομα με αυτισμό (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το να εργάζεται ένα άτομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού είναι κάτι εφικτό – δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στην άρση του αποκλεισμού και την ένταξη των ατόμων με αυτισμό, μέσω του προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Κάθε Σάββατο ο Βασίλης που είναι αυτιστικός προπονείται και κάνει κωπηλασία. Λατρεύει τη θάλασσα είναι άλλωστε χειμερινός κολυμβητής, έχει δουλέψει σε ένα καφέ, ως βοηθός εκπαιδευτή σκύλων και τώρα φοιτά σε νυχτερινό σχολείο.
Έχει φοιτήσει σε ΙΕΚ δραματικής σχολής και μπορεί το όνειρό του να γίνει ηθοποιός να  μην έγινε πραγματικότητα δεν το βάζει όμως κάτω.

Από μικρή ηλικία ο Βασίλης εκπαιδεύτηκε και έχει κατακτήσει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η μητέρα του και το περιβάλλον του τον ενθαρρύνει ώστε να είναι αυτόνομος.

Η Πηνελόπη Αλεξίου είναι μητέρα δύο νευροτυπικών παιδιών και ενός 17χρονου που είναι αυτιστικός. Όπως είπε στην ΕΡΤ οι δομές είναι λίγες για τα άτομα με νοητική υστέρηση και η αγωνία των γονιών για το μέλλον των παιδιών τους μεγάλη.

Με ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτιστικούς η πολιτεία δίνει μια ευκαιρία να ενταχθούν σε εργασιακό περιβάλλον.

Οι θέσεις είναι πλήρως επιδοτούμενες με καθοδήγηση και συμβουλευτική και ταυτόχρονη υποστήριξη του ατόμου με αυτισμό την ώρα της εργασίας.

Πηγή: ertnews.gr