Σα. Ιούλ 27th, 2024

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Πυργιώτικα Αργολίδας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Πυργιώτικα Αργολίδας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έκαψε αγροτική έκταση στα βόρεια του οικισμού που απέχει 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και αναμένεται σύντομα να κατασβηστεί. Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα 13 οχήματα με 57 πυροσβέστες και με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μαζί με 14 Νορβηγούς πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και 4 αεροπλάνα. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημαντική στον έλεγχο της φωτιάς ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις συνεχώς και δεν επέτρεψαν να ξεφύγει η πυρκαγιά από κάθε έλεγχο. Τώρα επιχειρούν κυρίως πεζοπόρα τμήματα που σβήνουν διάσπαρτες μικρές εστίες, ενώ οι δυνάμεις θα μείνουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

«Τα συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα για τα άμεσα αντανακλαστικά και την προσπάθεια που έκανε και κάνει. Μένουμε εδώ, γιατί είναι μεσημέρι και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.