Σα. Ιούν 10th, 2023

Φάκελος οργανωμένο έγκλημα: Διευθύνσεις και 500 ονόματα έδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δολοφονίες, εκβιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπεία, λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων. Πρόσωπα, ονόματα, παρατσούκλια, διευθύνσεις και όλα όσα έχουν συγκεντρωθεί για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα τα τελευταία 12 με 13 χρόνια κατέθεσε σήμερα (19.05.2021) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο είναι μια μελέτη για την εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα. «Η νύχτα ταλαιπωρεί την Ελλάδα πολλά χρόνια» τονίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα όσα περιέχονται στο φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα αποτελούν μια μεγάλη έρευνα σε συνεργασία της Δικαιοσύνης με την Αστυνομία και σύμφωνα με πηγές του ΠροΠο τα στοιχεία αυτά δίνουν τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη δράση.

Τα στοιχεία αυτά, εκτός από… διευθύνσεις και ονόματα ατόμων που εμπλέκονται, περιγράφουν επακριβώς και τη δομή του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα. Πόσες είναι οι «ομάδες», από πόσα άτομα αποτελούνται, πως όλα (ναρκωτικά, μαστροπεία, εκβιασμοί, εκτελέσεις, λαθρεμπόριο) συνδέονται και με ποιον τρόπο.  

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον 500 ονοματεπώνυμα Ελλήνων και ξένων, ανθρώπων που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα αλλά και δεκάδες εγκληματικές οργανώσεις.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεμπερδέψει πια με το μεγάλο αυτό πρόβλημα και σημειώνουν ότι υπάρχει και ζήτημα Δικαιοσύνης, αφού οι αστυνομικοί, όπως χαρακτηριστικά λένε, κάνουν τις συλλήψεις αλλά ύστερα από λίγο καιρό ξαναβρίσκουν μπροστά τους τα ίδια άτομα.

Πηγή: newsit.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr