Δε. Ιαν 30th, 2023

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας για self tests: H διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς – Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της  απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή  διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας,  

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή  και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς  προβλήματα.  

Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων,  η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ  θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα  φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.  

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην  προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους  Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την  προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά

Εκ του ΠΦΣ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr