Τε. Ιούλ 24th, 2024

Φιλιππίδης: Προθεσμία 15 ημερών στον γνωστό ηθοποιό για εξηγήσεις για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προθεσμία 15 ημερών έλαβε ο γνωστός ηθοποιός για να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τις καταγγελίες σε βάρος του. Σημειώνεται πως δεν βρέθηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, αλλά στη θέση του προσήλθε πληρεξούσιος δικηγόρος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr

Ο εγκαλούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις του ώστε να ετοιμάσει και να παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις του στον κ. Σπυρόπουλο.

Αμέσως μετά ο εισαγγελικός λειτουργός αφού αξιολογήσει το υλικό που έχει στη διάθεση του και τα επιχειρήματα που θα αναπτύξει ο ηθοποιός για να αντικρούσει τις καταγγέλλουσες, θα προχωρήσει στην τελική ενέργεια του για την υπόθεση, είτε ασκώντας ποινική δίωξη είτε αρχειοθετώντας τη δικογραφία.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε κληθεί από τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, να δώσει εξηγήσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του από τρεις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν μία σεξουαλική κακοποίηση το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Πιο αναλυτικά, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Επίσης, οι δύο απόπειρες σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 , με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του ενώ στην δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφανίζει αντίστοιχη τακτική και όταν παρά τη βία που ασκεί δεν επιτυγχάνει τον στόχο του, φέρεται να απειλεί τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.