Σα. Ιούλ 20th, 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται χωριά, έκλεισε η εθνική οδός Πατρών – Πύργου

Κοινοποίηση ειδήσεων

*Φωτογραφία: Εποχικοί πυροσβέστες

Φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλποχώρι το απόγευμα της Παρασκευής (21/06/2024) και το 112 έχει ηχήσει για εκκενώσεις.

Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων και 9 οχήματα.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Το μέτωπο της φωτιάς, που προσπαθούν να σταματήσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κατευθύνεται προς την περιοχή της Μυρτιάς όπου καίγοντας δασική και αγροτική έκταση.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Φραγκοπήδημα. Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Σπεύδουν άμεσα δυνάμεις.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας. Μέσω του μηνύματος οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τον Πύργο.