Πα. Ιούλ 12th, 2024

Φωτιά στην Τήνο – Προληπτική εκέννωση σε Αγία Βαρβάρα και Λυχναφτιά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Τήνου καθώς πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με το tinostoday.gr στο Όρος Παράχραντος πριν λίγα λεπτά και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεστη της φωτιάς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές.

Το έργο τους ωστόσο δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Κάτοικοι του νησιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr, ανέφεραν πως η φωτιά ξεκίνησε πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η ΔΕΗ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά, δημιουργώντας δυο μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες. “Ήμασταν ακριβώς στο σημείο που ήταν η ταμπέλα της Λυχναφτιάς, εκεί που ήταν η ‘Παχιά Άμμος’ και βλέπαμε τη φωτιά να περνάει στα 500 μέτρα να περνάει το βουνό από πάνω. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της χαμηλής βλάστησης και κατέβαινε κάτω προς τα σπίτια, προς την περιοχή του Πόρτο, δεν ξέρουμε όμως αν έχει περάσει τον δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια βοήθεια από αέρος, επειδή φυσάει πολύ, αλλά έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί κάτοικοι οι οποίοι κατευθύνονται στο σημείο”, ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση δυο οικισμών, της Λυχναφτιάς και της Αγίας Βαρβάρας.