Τρ. Ιούλ 23rd, 2024

Χιλιάδες μηχανικοί στις κάλπες του ΤΕΕ – Σημαντική προσέλευση – Κάλεσμα ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ: “Οι μηχανικοί να επιλέξουν τους καλύτερους”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χιλιάδες μηχανικοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για να αναδείξουν με τη ψήφο τους τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και όλων των περιφερειακών οργάνων. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί με τους μηχανικούς να προσέρχονται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Στην Αθήνα η ψηφοφορία διεξάγεται στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου, στο Μαρούσι.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός κάλεσε με δήλωσή του τους μηχανικούς της χώρας να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το ΤΕΕ, επιλέγοντας –ανεξαρτήτως παράταξης- τους καλύτερους. Τόνισε πως, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία, δίνουν δύναμη στο ΤΕΕ, ώστε να μπορέσει πιο ενισχυμένο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου, να παρέχει νέες υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μηχανικών και των πολιτών αλλά και να συμμετάσχει δυναμικά με προτάσεις και θεσμικές αλλαγές στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με νέες και καλές δουλειές για όλους.

Στο μεταξύ, έως αυτή την ώρα μεγάλος αριθμός μηχανικών έχει ήδη προσέλθει στις κάλπες. Το ΟΑΚΑ επισκέφθηκαν αρκετοί πολιτικοί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Το εκλογικό τους δικαίωμα στις κάλπες του ΤΕΕ άσκησαν ήδη ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και Πέτη Πέρκα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και πολλά στελέχη διοικήσεων δημοσίων φορέων, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί. Τους χώρους της εκλογικής διαδικασίας στο ΟΑΚΑ επισκέφθηκαν επίσης, για να τονίσουν τη σημασία των εκλογών, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης.