Πε. Ιούν 13th, 2024

Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού Δήμου Σικυωνίων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Μια σημαντική χρηματοδότηση για τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού πέτυχε ο Δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Μουσείου προβολής και ανάδειξης του ιστορικού και οικονομικού  ρόλου των υδάτινων πόρων των περιοχών του Δήμου Σικυωνίων (Σικυώνα, Στυμφαλία και Φενεός), στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής επανάστασης του 1821, αλλά και στη μεγάλη συμβολή τους στη δημιουργία και στήριξη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους από το 1830 και μετά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο ανάδειξης των πολιτιστικών  μνημείων, του πολιτιστικού πλούτου, των τουριστικών υποδομών και των αξιοθέατων του Δήμου Σικυωνίων μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης τελικού προορισμού.

Το έργο φιλόδοξο και καινοτόμο αποτελούσε πρόταση του Δήμου Σικυωνίων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» ήδη από τον Ιούλιο του 2020. Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου είχε επανειλημμένως αναφερθεί προς το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο με κολακευτικά σχόλια για την πρόταση δημιουργίας του Ψηφιακού Μουσείου Νερού.

Η ένταξη του έργου και η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» φέρνει τη διαχείριση του πολιτιστικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. 

Ακολουθεί link με σχετικό βίντεο στο YouTube: