Πε. Ιούλ 25th, 2024

Ως τα μέσα Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην τελική ευθεία περνά η διαδικασία για να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος είναι διευρυμένο και ανέρχεται συνολικά στα 168 εκατ. ευρώ.

Έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – myΘΕΡΜΑΝΣΗ – ώστε πάνω από 1 εκατ. δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για δεύτερη χρονιά δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι και όσοι καίνε καυσόξυλα ή πέλετ εφόσον φέτος η κύρια κατοικία βρίσκεται σε οικισμό έως 3.500 κατοίκους.

Ορισμένοι δήμοι μάλιστα προσπαθούν να βοηθήσουν και να μειώσουν το κόστος για τους κατοίκους. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Πωγωνίων Κώστας Καψάλης, αναθέτουν σε ιδιώτες σε τιμή πολύ χαμηλή, κόστους χωρίς έχει κέρδος ο δήμος. «Εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα. Απλώς πληρώνουμε για την κοπή περίπου 20 ευρώ τον τόνο και μεταφορά στα σπίτια», σημειώνει ο κ. Καψάλης.

Άλλοι πάλι εφαρμόζουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης προκειμένου να κάνουν οικονομία.

Τα πρώτα ποσά του επιδόματος θα καταβληθούν στις 10 Δεκεμβρίου στους πάνω από 700.000 περυσινούς δικαιούχους ως προκαταβολή με βάση τα περσινά ποσά που εισέπραξαν, ενώ στόχος είναι έως το τέλος του έτους να έχουν λάβει το επίδομα που δικαιούνται τόσο οι παλιοί όσο και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης φέτος διπλασιάστηκε και ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ.