Πε. Μαρ 28th, 2024

Έχουμε ελλείψεις σε γιατρούς: Eπιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών – Ούτε μία θέση γιατρού στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με απογοήτευση και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι στην πρόσφατη προκήρυξη 854 θέσεων ΕΣΥ Ιατρών και Οδοντιάτρων που αφορά σε Νοσοκομεία και Δημόσιες Δομές Υγείας όλης της χώρας, δεν περιλαμβάνεται το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Το πρόβλημα της σοβαρότατης υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας έχει γνωστοποιηθεί σε προηγούμενη επικοινωνία μας.

Συνοπτικά αναφέρουμε τα εξής:

α. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί με έναν (1) μόνιμο, μία (1) επικουρική Ιατρό και μετακινημένους Γενικούς Ιατρούς από τα επίσης υποστελεχωμένα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας του Νομού.

β. Στο Νοσοκομείο δεν υφίσταται Πνευμονολόγος.

γ. Τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Covid-19 καλύπτουν μόνον τρεις (3) Ειδικοί Παθολόγοι!

δ. Η ΜΕΘ Covid-19 λειτουργεί με τρεις (3) Εντατικολόγους.

ε. Στην Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική υπηρετούν πλέον τρεις (3) Ειδικοί Γυναικολόγοι.

στ. Οριακά λειτουργούν Παιδιατρική Κλινική και Εργαστήρια, ενώ η λειτουργία και των υπολοίπων Τμημάτων και Κλινικών χαρακτηρίζεται προβληματική. Ουσιαστικά, οι ανάγκες των Τμημάτων καλύπτονται μέσω Επικουρικών ή Ιατρών με συμβάσεις, ενώ η υπερεφημέρευση –σε συγκεκριμένα Τμήματα συνάδελφοι εφημερεύουν 10-11 φορές τον μήνα!! – είναι φαινόμενο καθημερινό.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός υπηρετούντων Ιατρών υπολείπεται κατά πολύ από τον απαιτούμενο σύμφωνα με τον αρκετά παλαιό Οργανισμό του Νοσοκομείου αριθμό. Συγκεκριμένα, από τον Οργανισμό προβλέπονται 87 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ οι υπηρετούντες μόνιμοι Ιατροί είναι αυτήν τη στιγμή μόλις 48!! Να σημειωθεί ότι 4 συνάδελφοι βρίσκονται σε παράταση και σε λίγους μήνες θα συνταξιοδοτηθούν. Οπότε ο αριθμός των υπηρετούντων Ιατρών θα κατέβει στους 44!!

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί δεν εισακούσθηκαν οι επανειλημμένες μας διαμαρτυρίες και βάσει ποιων στοιχείων αποφασίσθηκε από το Υπουργείο η μη προκήρυξη ΟΥΤΕ 1 ΘΕΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Απευθύνουμε ερώτηση στη διορισμένη από το Υπουργείο Υγείας Διοίκηση του Νοσοκομείου (Διοικητής – Υποδιοικητής), ενημερώνουμε τους πολίτες του Νομού σε σχέση με την απόλυτη απαξίωση του Νοσοκομείου μας και τελικά του Νομού μας από την κεντρική εξουσία και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Προσωρινή Διοικούσα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Θωμάς

Η Αντιπρόεδρος

Αναστασία Δαμέλου