Κυ. Απρ 28th, 2024

Επιτυχία των αστυνομικών της Α.Δ. Κορινθίας: Συνελήφθησαν άμεσα 4 άτομα για ληστεία και απόπειρα κλοπής στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιτυχία των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, οι οποίοι πέρασαν άμεσα χειροπέδες σε 4 άνδρες για ληστεία και απόπειρα κλοπής σε περιοχές του Δήμου Κορινθίων.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Στεφανή

Οι δράστες είχαν ως στόχο περιοχές της Σολυγείας και συγκεκριμένα το Σοφικό και τον Κόρφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, οι τέσσερις νεαροί αποπειράθηκαν να εισβάλλουν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Σοφικό Κορινθίας, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν. Οι ίδιοι, ανενόχλητοι, μετέβησαν στον Κόρφο και εισήλθαν σε οικία που διέμενε ζευγάρι. Με τη χρήση βίας τους αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικέιμενα. Το ζευγάρι ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, με τους αστυνομικούς να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Έπειτα, από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, οι δράστες εντοπίστηκαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (12.9.2023) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερα (4) άτομα, -3- ημεδαποί, 19χρονος, 20χρονος και ανήλικος, καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός, για ληστεία και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, σήμερα (12.9.2023) και πρώτες πρωινές ώρες οι ανωτέρω μετέβησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, με όχημα το οποίο είχαν νοικιάσει από την Αθήνα, παραβίασαν πρακτορείο Ο.Π.Α.Π., δίχως όμως να αφαιρέσουν κάτι, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν σε έτερη τοπική κοινότητα, εισήλθαν σε οικία όπου διέμεναν -2- ημεδαποί και με τη χρήση βίας με κατσαβίδι τους αφαίρεσαν χρήματα και -2- κινητά τηλέφωνα.  

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με όχημα, τους ακινητοποίησαν και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω αφαιρεθέν χρηματικό ποσό καθώς και το κατσαβίδι.

Οι συλληφθέντες θα oδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.