Δε. Ιούν 17th, 2024

2,1 εκατομμύρια ευρώ πανωπροίκια στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άλλη μια παράσταση του θεάτρου του παραλόγου, για το αμαρτωλό οδικό έργο στη Μεσσηνία στο Τζάνε-Καλαμάκι, παίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ πότε ντρέπονται και πότε είναι περήφανα για το έργο, ανάλογα αν βρίσκονται στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής ή στην αντιπολίτευση.

Για ένα οδικό έργο 7km με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και χωρίς διάζωμα στη μέση (4km νέα χάραξη και 3km βελτίωση υφιστάμενης οδού) το 2013 υπογράφηκε σύμβαση 15 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 υπογράφηκε Συμπληρωματική Σύμβαση άλλα 7 εκατ. ευρώ και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα απαιτηθούν άλλα 20 εκατ. ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε αποζημίωση 2,1 εκατ. ευρώ για πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! κύρια χωματουργικών.

Πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! που συμφωνούν και οι πρώην και οι νυν ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Έρχονται δέκα χρόνια μετά, για να εγκρίνουν πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! με τον 9ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα και ας έχουν εγκριθεί και υπογραφεί μέχρι τώρα άλλοι 8 Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες (4 επί της πρώην περιφερειακής αρχής και 4 της νυν).

Βρισκόμαστε στην αρχή των διεκδικήσεων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Έχουν ήδη δοθεί 300.000 για άρση της διάλυσης της εργολαβίας πριν δυο χρόνια και εκκρεμούν διεκδικήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ για σταλίες!!! για περιπορείες!!! και για άλλα περίεργα.

Εμείς ζητήσαμε να δοθούν στην Οικονομική Επιτροπή στοιχεία για το ποιο είναι το πρόσθετο μεταφορικό έργο των 2,1 εκατ. ευρώ. Από ποιόν αγοράστηκαν και γιατί, τα 5,6 εκατ. m3 χωματουργικών και πως μεταφέρθηκαν στο έργο. Απάντηση δεν πήραμε. Θα μεταβούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, για να αναζητήσουμε τα νόμιμα παραστατικά για όλα αυτά (φορολογικά και μη).

Εμείς λέμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, δεν πρέπει να δοθεί στον εργολάβο. Είχε υπογράψει σύμβαση να φτιάξει το έργο με 15 εκατ. ευρώ, τα πήρε, πήρε και άλλα 7 εκατ. πανωπροίκια και ο δρόμος δεν έχει τελειώσει.

Τυχόν ποσά που θα εγκριθούν από οπουδήποτε, για να δοθούν στον εργολάβο, να καταλογιστούν στους υπεύθυνους πρώην και νυν.

Να σταματήσει αυτό το άθλιο καθεστώς με τα Δημόσια έργα. Να κατασκευάζονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα που θα κατέχει τα υλικά και τα μηχανήματα, θα κατανείμει σχεδιασμένα το πλούσιο και έμπειρο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα, σε όλες τις φάσεις του έργου (μελέτη-κατασκευή-συντήρηση-λειτουργία). Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά ποιοτικά και ασφαλή έργα για το λαό με σεβασμό στο περιβάλλον, και χωρίς διόδια, ή άλλα χαράτσια.   

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.