Κυ. Μαρ 3rd, 2024

8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

«Με φόντο τις θλιβερές εξελίξεις που κλιμακώνονται σε διεθνές επίπεδο, το μήνυμα της σημερινής ημέρας δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπώνεται στο πρόσωπο μίας γυναίκας. Της γυναίκας της Ουκρανίας. Της κατατρεγμένης μάνας, που πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς. Της γυναίκας της Ουκρανίας που έμεινε πίσω στον τόπο της για να υπερασπιστεί την πατρίδα της από τη ρωσική εισβολή. Επιπλέον, όμως, και στο πρόσωπο της Ρωσίδας μάνας που έχασε το παιδί της σε έναν επιθετικό, παράνομο και βαθιά άδικο πόλεμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα που ξεχωρίζει, γιατί έρχεται να υπενθυμίσει τους αγώνες των γυναικών για την ανεξαρτησία τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η πρόοδος των δικαιωμάτων των γυναικών είναι ζήτημα δικαιοσύνης, ισότητας, ηθικής και κοινής λογικής. Η στήριξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί εδώ και καιρό καθιερωμένο στοιχείο και βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ.

Φέτος, αν και η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να φωτίζεται από ένα ισχυρό μήνυμα, αυτό της ισότητας, της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων, της προστασίας της θέσης της γυναίκας και της πρόσβασής της σε ηγετικές θέσεις, δυστυχώς επισκιάζεται από μια ανθρώπινη τραγωδία, που ευχόμαστε όλοι να τελειώσει άμεσα.

Η τραγωδία αυτή μοιραία φέρει στη μνήμη μας την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των ελληνικών πληθυσμών. Τον ξεριζωμό ανθρώπων φοβισμένων και καταρρακωμένων από τις κακουχίες, που έχασαν τα πάντα, αλλά κρατούσαν ζωντανή την σπίθα μέσα τους  για μια καινούργια αρχή. 

Ας αφιερώσουμε, λοιπόν, τη σημερινή ημέρα σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και στις γυναίκες της Ουκρανίας, που βιώνουν τον όλεθρο και τις τραγικές συνέπειες αυτού του φρικτού πολέμου.».