Τε. Ιούν 29th, 2022

Aνασχηματισμός: Θέμα ωρών η ανακοίνωση – Τα νέα πρόσωπα

Government cabinet meeting, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on July 26, 2019. / Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 26 Ιουλίου 2019.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έντονες είναι οι πληροφορίες ότι ξεκίνησαν οι επαφές από το πρωθυπουργικό γραφείο εν όψει «διορθωτικών αλλαγών» στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα συνδέονται και με την αντικατάσταση των παραιτηθέντων υφυπουργών.

Προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται ο ανασχηματισμός που θα έχει περισσότερο τη μορφή των «διορθωτικών αλλαγών» στο κυβερνητικό σχήμα. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha επικαλούμενος πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η φάση των επαφών από το γραφείο του πρωθυπουργού προς όσους μετακινούνται ή αναλαμβάνουν καθήκοντα. Ωστόσο, οι αλλαγές θα είναι μικρής κλίμακας και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς καθώς και στην αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης που έχουν παραιτηθεί.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών, με την αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τις διακοπές της στη Νάξο, για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, είναι πιθανό οι αλλαγές να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ωστόσο, δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν και αύριο.

Πηγή: sputniknews.gr, in.gr