Σα. Ιούν 10th, 2023

Aρχαία Ολυμπία: Τελετή υπογραφής του συμβολαίου Φιλοξενίας των αγώνων στο Λουτράκι το 2025 (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το μεσημέρι αναχώρησαν για την Αρχαία Ολυμπία, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, Αθανάσιος Παπαθανασίου, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράτης, Αθανάσιος Μουζάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Καραπανάγος, Ιωάννης Γλυκοφρύδης, Ζαχαρίας Αγγιστριώτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πισίων κ. Δημήτρης Λάμπρου και δημοσιογράφοι, με σκοπό να παρευρεθούν στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου Φιλοξενίας των Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθούν το 2025 στο Λουτράκι.

Ο «Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης & Υγείας» αιτήθηκε από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων την «Συνδιοργάνωση» των 8ων Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών WSG 2025 της CSIT (International Workers and Amateurs in Sports Confederation), που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο 2025, στο Λουτράκι.

Ειδικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) υπέβαλε στις 28 Φεβρουαρίου 2022, «Αίτηση Υποψηφιότητας» για τη Φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού της CSIT τον Μάιο του 2025, στον Δήμο μας. Η εν λόγω αίτηση συνοδευόταν από επιστολή Υποστήριξης των Αγώνων που υπέγραψε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στις 20 Φεβρουαρίου 2023. Η συγκεκριμένη επιστολή υποστήριξης, καθώς επίσης, η προσωπική παρουσία και συμμετοχή του Δημάρχου στο Συνέδριο της CSIT τον Νοέμβριο του 2022 στη Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας, υπήρξαν στοιχεία τα οποία συντέλεσαν στη θετική έκβαση της διεκδίκησης της διοργάνωσης, έναντι της υποψηφιότητας της Νότιας Κορέας.

Να σημειωθεί πως μεταξύ της Ελληνικής υποψηφιότητας και της υποψηφιότητας της Νότιας Κορέας, «μετά από ενδελεχή εξέταση και στάθμιση όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, η CSIT εμπιστεύτηκε στην Ελληνική Τουριστική Μητρόπολη Λουτρακίου τη φιλοξενία των Αγώνων 2025», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος κ. Μπρούνο Μολέα.

Οι Παγκόσμιοι Αθλητικοί Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών της CSIT πρόκειται να διοργανωθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2025.

Για τον Δήμο μας, αποτελούν ένα αθλητικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας τόσο συμβολικής όσο τουριστικής και οικονομικής, δίνοντας ιδιαίτερη ώθηση στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον σε επίπεδο τεχνογνωσίας και κουλτούρας.

Η αναμενόμενη συμμετοχή στους Αγώνες ανέρχεται περίπου σε 5.500 αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 20 αθλήματαομαδικά όπως, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, beachvolley, πετοσφαίριση και ατομικά όπως, κολύμβηση, σκάκι, εδαφοσφαίριση (pétanque), χειροσφαίριση, αντισφαίριση, μαχητικές τέχνες, πάλη και άλλα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με τεράστιο αντίκτυπο όπου με την Υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή του, στην τοπική οικονομία, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr