Τε. Απρ 24th, 2024

Αιχμές Ιερώνυμου κατά «δελφίνων» Μητροπολιτών που έχουν στόχο τη διαδοχή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος άφησε να εννοηθεί ότι οι «αντάρτες» Ιεράρχες δεν αντέδρασαν επί της ουσίας, αλλά με ενδεχόμενο κίνητρο προσωπικές επιδιώξεις που αφορούν τον αρχιεπισκοπικό θώκο.

«Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η Ιεραρχία;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος. Ερωτηθείς απο δημοσιογράφους για Μητροπολίτες που τυχόν… βιάζονται για την κούρσα της διαδοχής, για τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ως εξής: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις;».

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πάντως ότι ακόμα κι αν υπάρχει αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από μερίδα της Ιεραρχία εκείνος πιστεύει στο έργο του και «αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας που θα μελετήσει τα σημεία του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Κληρικών. Από την πλευρά του, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε στις δηλώσεις ότι η μισθοδοσία, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών είναι διασφαλισμένα.