Από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του νέου Μητροπολίτη Κορίνθου, μετά την εκδημία του μακαριστού κ Διονύσιου

Για το ποιος θα είναι ο νέος μητροπολίτης τα πάντα είναι ανοιχτά, καθώς ισχυροί εκκλησιαστικοί παράγοντες ερίζουν για την Μητρόπολη της Κορίνθου η οποία δεν είναι μόνο ιστορική, λόγω του ότι την ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος, αλλά είναι και ανθηρή οικονομικά χάρη στην διοίκηση που άσκησε ο μακαριστός Διονύσιος.

Τούτων δοθέντων ως πρώτο φαβορί φαίνεται να είναι ο Ιωάννης Καραμούζης, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ο επονομαζόμενος και «τσάρος» της Οικονομίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο επικεφαλής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), Νικόδημος Φαρμάκης, κατά κόσμον Νικόλαος. Ενας αρχιμανδρίτης διαφορετικός από τους άλλους, ένας κληρικός με πλούσιο παρελθόν και σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, που διακρίνεται για τις διασυνδέσεις με σημαντικούς ανθρώπους. Σχετίζεται και με την δημιουργία της λεγόμενος «ιερής» τράπεζας, της Phos Bank, για την οποία είχε βάλει στόχο να την μετατρέψουν στην ηλεκτρονική τράπεζα με την οποία θα συνεργάζονται οι πάνω από 10 εκατ. Ελληνες ομογενείς σε όλη την υφήλιο.

Τέλος, υπάρχει και ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος, (κατά κόσμον Γεώργιος Κίτσος). Ο Επίσκοπος Παύλος θεωρείται ως μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της Ελληνικής Εκκλησίας, με μεγάλη μόρφωση. Γεννήθηκε το 1967, στη Χρυσούπολη με καταγωγή από τον οικισμό Γραβούνα Καβάλας. Πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο Οέλντε της Γερμανίας και τα υπόλοιπα χρόνια στη Χρυσούπολη, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

ekklisiaonline.gr