Κυ. Μάι 26th, 2024

Eθελοντικός καθαρισμός του βυθού στα Ίσθμια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πάντα δραστήριος ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου στις 2μμ του Σαββάτου 29 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του βυθού στα Ίσθμια Κορινθίας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Μπαουράκης: «Ο σύλλογός μας από τον Αύγουστο του 2013 που κάναμε την πρώτη μας δράση μέχρι και σήμερα έχει οργανώσει 168 δράσεις καθαρισμού βυθού και ακτών (2017 36 δράσεις, 2018 36 δράσεις, 2019 στόχος 24 δράσεις).

Σε αυτές τις δράσεις ανελκύθηκαν από τον βυθό 37.897 κιλά ρύπανσης ή 40.373 αντικείμενα. Σε κάθε δράση καταγράφουμε λεπτομερώς ότι ανελκύουμε από το βυθό χωρίζουμε κατηγορίες και ζυγίζουμε. Τα στοιχεία στέλνονται στην Helmepa και στην Project Aware για ανάλυση.
Επίσης διοργανώσαμε την έκθεση ‘’Κορινθιακός και περιβαλλοντική συνείδηση’’ η οποία διήρκησε 1 μήνα και είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου σας στέλνω και αυτό το link από την σελίδα μας αλλά και από άλλες πηγές!

Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club συνεχίζοντας τις δράσεις του πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου καθαρισμό του βυθού μπροστά από τους Καταρράκτες στο Λουτράκι».
Σε αυτή την δράση του ομίλου ανασύρθηκαν 320 κιλά από από τους συμμετέχοντες περίπου 320 κιλά σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων δύο βάρκες, μία άγκυρα, ρεμέτζο, αλυσσίδες, σχοινιά, ρούχα, κλπ Μάλιστα χρειάστκε και γερανός για να ανασυρθούν οι βάρκες.