Τρ. Αυγ 9th, 2022

Eυχαριστίες του Λιμενάρχη Κορίνθου σε όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πιθανή εκκένωση οικισμών κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, δια της παρούσης επιστολής, εκφράζειεπίσημα τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι,στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου προς λήψη μέτρων για πιθανή εκκένωση οικισμώνκατά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για παροχή συνδρομήςθέτοντας αγόγγυστα τον εαυτό τους σε άμεση ετοιμότητα,ενεργοποιώντας κάθε διατιθέμενο μέσο, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και ευαισθησία για προσφορά στον συνάνθρωπο κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Ιδιαιτέρως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον «Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Πόρτο Γερμενού», τον «Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου», τον «Ναυτικό Όμιλο Μαυρολίμνης», τους πλοιοκτήτες και πλοιάρχους των Ρυμουλκών πλοίων «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ν.Π. 11144, «ΑΡΤΕΜΙΣ IV» Ν.Π.: 2793, και «ΑΡΤΕΜΙΣ VI»Ν.Π.: 6484, καθώς και την εταιρεία ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Λουτρακίου.

Eπίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ¨Εξωραϊστικό Σύλλογο Οικιστών Αιγοσθένων¨, τα Κ.Υ.Ε.  ¨Αιγόσθενα¨ και ¨Ακρωτήρι¨ Πόρτο Γερμενού και ¨Paradise¨ Ψάθας για την προσφορά τους καθ` όλη την πολυήμερη παραμονή των στελεχών της Υπηρεσίας στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού.

Αξίζει να αναφερθεί, η συνεχής και αδιάλειπτη  παρουσία και επαγρύπνηση στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού της Ζ-ΜΑΚ (Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών) του Γ.Ε.Ε.ΘΑ. με 15 φουσκωτά σκάφη καθώς  επίσης η άριστη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, την Δημοτική Αρχή Μάνδρας Ειδυλλίας και τους συναδέλφους Αστυνομικούς.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Πυροσβέστες και τους πιλότους των εναερίων μέσων που με κίνδυνο της ζωής τους συνέβαλαν τα μέγισταστην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, κάτω από πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

                                                                                Ο Λιμενάρχης

                                                             Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΣ Χ. Παναγιώτης