Τε. Δεκ 6th, 2023

Είναι επίσημο: Κατεβαίνει για Δήμαρχος Σικυωνίων ο Δημήτριος Παπαγεωργίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επί εννέα σχεδόν έτη στον Καλλικρατικό Δήμο Σικυωνίων, στον οποίο εντάχθηκαν η πόλη του Κιάτου και τα χωριά αυτής καθώς και οι τέως Δήμοι Στυμφαλίας και Φενεού εξελέγη επί δύο θητείες η ίδια Δημοτική Αρχή, η οποία είχε συμμετοχή ήδη σε δύο προηγούμενες θητείες των Καποδιστριακών Δήμων, μία ως αντιπολίτευση και μία ως πλειοψηφία στον τέως Δήμου Φενεού.

Μία Δημοτική Αρχή του ενιαίου πλέον Δήμου που προεκλογικά και τις δύο φορές έταξε πολλά, κατηγόρησε όλους τους αντιπάλους πολύ, καιροσκόπησε πάνω στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και εν τέλει κατά την πάγια και προκλητική τακτική πολλών Δήμων αρχίζει τώρα λίγους μήνες προ των εκλογών αφενός τα μπαλώματα στους δρόμους για να δείξει ότι κάτι προσφέρει, αφετέρου εκ νέου δυναμιτίζει το κλίμα με άλλους Δήμους προσπαθώντας να κρύψει την αδράνεια, την απουσία σοβαρού σχεδίου αλλά και την με πρόθεση καταστρατήγηση των νομίμων διαδικασιών, προκειμένου η πόλη να λάβει επαρκές και ασφαλές νερό για τους κατοίκους και τους φιλοξενούμενούς της, με μονιμότητα του έργου ύδρευσης, και κυρίως με διασφάλιση του περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής των ορεινών.

Σε ένα ασφαλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κανείς να κατηγορήσει ως ανίκανη την παρούσα και απερχόμενη εν συντόμω Δημοτική Αρχή ούτε να συγκριθεί μαζί της: Στις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, στα ταξίματα, στις απευθείας αναθέσεις έργων σε τέως και παντελώς αποτυχημένα και περιθωριοποιημένα πολιτικά πρόσωπα, στους διορισμούς με συμβάσεις παιδιών «πολιτικών οικογενειών» του τόπου με αντάλλαγμα την εκλογική στήριξη.

Βεβαίως είδαμε και το ακόμη πιο απίθανο και μάλλον επαναλαμβανόμενο  γεγονός οι ηγεσίες των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων να μετατρέπονται σε απολογητές και στηρίγματα μιας Αρχής, που αποτελεί ιδανικό «έμπορο» μετακλητών αξιωμάτων.

Τα ορεινά, από τα οποία αμφότεροι καταγόμεθα, ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ και εξαπατήθηκαν δις ότι θα τύχουν ειδικής προσοχής λόγω εντοπιότητας. Μια δεκαετία μετά τα σπίτια κλείνουν, η ποιότητα των οδικών δικτύων και οι αγροτικοί δρόμοι είναι υπό του μηδενός, τραγικός φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η τουριστική ενίσχυση μέσω κατάλληλης και στοχευμένης διαφήμισης μιας ευλογημένης ορεινής περιοχής αποτελεί ανέκδοτο στα καφενεία, η καθαριότητα επανήλθε στα επίπεδα των πιο ανοργάνωτων παλαιών Κοινοτήτων, όπου «ο καθένας πετάει ότι θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει».

Από την άλλη πλευρά ο πεδινός όγκος με την ιστορική και σπουδαίας παράδοσης σε επιστήμες, τέχνες, πολιτισμό αλλά και πολιτική διαδρομή πόλη του Κιάτου και τα χωριά της παραπλανήθηκε από τις επικλήσεις για το δήθεν νέο, που αποτελούσε στην πράξη τον ορισμό του πιο άθλιου πολιτικαντισμού, που εστιάζει στην αοριστολογία, στην σπίλωση των αντιπάλων, στην  προκλητική στήριξη ‘υψηλών’ συμφερόντων της περιοχής. Προβλήματα εγκληματικότητας, ανομία μέχρι και στο κέντρο της πλατείας μπροστά από το Δημαρχείο, διάλυση των υποδομών όπως του κέντρου κυκλοφοριακής αγωγής, του βιολογικού καθαρισμού, του αμαξοστασίου, δεκάδες στρέμματα ιδιοκτησίας του Δήμου αναξιοποίητα αλλά και ιδιόκτητα δημοτικά κτίρια που σαπίζουν, ομοίως ελλειμματική και αποσπασματική διαφήμιση των πεδινών πλεονεκτημάτων μιας περιοχής σχεδόν προαστίου της Αττικής, δυσοσμίες και σύστημα καθαριότητας περασμένων δεκαετιών, το απαρχαιωμένο πολεοδομικό σχέδιο που λειτουργεί ως δυνάστης στην αξιοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών των δημοτών συνθέτουν την εικόνα μαζί με πλείστα άλλα ζητήματα της πρωτεύουσας του Δήμου μας και των πεδινών και ημιορεινών χωριών.  

Αυτή είναι περιληπτικά η κατάσταση σήμερα μετά το πέρας σχεδόν και των δύο θητειών της παρούσας και απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Η κατάσταση αυτή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να συνεχίσουμε να παραμένουμε αδρανείς θεατές αυτής της δημοτικής Αρχής και αυτής της ανυπαρξίας προόδου αλλά και οράματος για τον τόπο μας, όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στην Πατρίδα μας.

Έχοντας υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στα χωριά μου από την ηλικία των 21 ετών και για οκτώ χρόνια ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ακόμα και όταν αυτές δεν ήταν ευχάριστες, έχοντας ήδη κλείσει 15 έτη στη μάχη ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ με αξιοπρέπεια και πυγμή, αλλά πάνω από όλα έχοντας ταυτίσει το σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής μου δράσης με τα ορεινά χωριά μου ΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ότι μπορώ να ανταποκριθώ ως επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Αρχής δημόσιου και προσωπικού ΗΘΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ.

Όντας αμετακίνητοι στο πλευρό μου και στη δύσκολη αυτή προσπάθεια με τιμούν εδώ και αρκετό καιρό νέοι επιστήμονες, αυτοδημιούργητοι επαγγελματίες, πετυχημένοι και δυναμικοί αγρότες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επιστημονικών βαθμίδων, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.

Η κίνησή μας είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και γι’ αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ και επιτίθενται από τα «sites του δεκάρικου» πριν καν ανακοινώσουμε τη δράση μας, ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ της αυτοδιοίκησης.

Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να συγκρουστούμε, να διαμορφώσουμε θέσεις, να αναπτύξουμε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και όχι πολιτικές κορώνες, να ζητήσουμε δύναμη από τους πολίτες για να επιστρέψουμε ποιότητα υπηρεσιών σε όλους……ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!!

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές γνωρίζοντας ότι αυτός ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και με όλα τα συμφέροντα απέναντί μας ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Μοναδική μου δύναμη, μοναδική ΜΑΣ δύναμή είναι ο απλός, αξιοπρεπής, υπερήφανος συμπατριώτης μας που θα βρεθεί δίπλα μας.

Καλό και δημοκρατικό αγώνα.

 Μετά τιμής,

Εκ Λαύκας ορμώμενος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΙΟΥ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ