Δε. Απρ 22nd, 2024

΄Εκθεση στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων στην Πάτρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα καρναβαλικά ντύθηκε η Αγορά Αργύρη για να υποδεχτεί τις στολές των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018. Η  έναρξη παρουσίασης των στολών έγινε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το βράδυ όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση στολών.


Ήταν μια εορταστική εκδήλωση όπου η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο πνευστό τόνο παίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια, ενώ τη δική τους χορευτική πινελιά αποτύπωσαν τα κορίτσια από παιδικό τμήμα  Σχολής Χορού.

Στην έναρξη της έκθεσης των στολών ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος χαιρέτησε καλωσορίζοντας τους Πατρινούς και τονίζοντας ότι στον μικρό χρόνο των δυόμιση εβδομάδων που απομένει για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων συγκροτώντας μια ιδιαίτερα πυκνή καρναβαλική περίοδο.

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού. Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή,  πρωτοτυπία,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη. Ο χώρος απέκτησε ζωντάνια και η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική αφού το επίπεδο των στολών χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα αναβαθμισμένο. Ήταν ένα κάλεσμα σε όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας όπως την εγγυάται η έμπνευση και το δαιμόνιο καρναβαλικό κριτήριο των πληρωμάτων.

Την έκθεση – παρουσίαση των στολών πλαισίωσαν οι μακέτες – καλλιτεχνικές και καρναβαλικές δημιουργίες του Θανάση Μοσχόπουλου, ενώ προβαλλόταν βίντεο από επιλεγμένες στιγμές παλαιότερων διοργανώσεων. Παράλληλα διαθέσιμο ήταν το έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 18.00-21.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-21.00.

Τα πληρώματα θα παραλάβουν τις στολές τους από το χώρο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρες 18.00-21.00.

ert.gr