Τρ. Αυγ 9th, 2022

Επαφές Κατερίνας Παπακώστα με τις Αρχές της Πόλης της Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σειρά συναντήσεων με τις αρχές της πόλης Κορίνθου πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Παπακώστα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορίνθου, κ. Παναγιώτη Πιτσάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για την δραστηριότητα του Επιμελητηρίου. Συζήτησαν την σημασία του επιμελητηριακού θεσμού στον οποίο η Κατερίνα Παπακώστα επενδύει για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο κ. Πιτσάκης σημείωσε πως το θέμα του συστήματος «One Step» δεν έχει λυθεί, καθώς δεν λειτουργεί και τελικά δεν αναχαιτίζει την γραφειοκρατία, η οποία μαστίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξίσου, με την δυσβάσταχτη φορολογία.

Επιπλέον, η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο, ο οποίος την ενημέρωσε για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, το οποίο έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης από την Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Η κα Παπακώστα του ανέλυσε ότι προτεραιότητα της Νέας Ελληνικής Ορμής είναι η κοινωνική ατζέντα.

Πραγματοποιήθηκε, επιπροσθέτως, συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Αλέξανδρο Πνευματικό. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βάσει του προγράμματος «Κλεισθένης Ι», η οποία ψηφίσθηκε πρόσφατα από την Βουλή. Η Κατερίνα Παπακώστα παρουσίασε στον Δήμαρχο και την πρόταση του Ν.Ε.Ο. για την ομοσπονδιοποίηση του Κράτους, όπου οι Περιφέρειες θα έχουν τοπικές κυβερνητικές αρμοδιότητες, με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το κεντρικό Κράτος.

Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξίαρχο Σπύρο Σκλάβο, ο οποίος την ενημέρωσε πως η Ελληνική Αστυνομία στην συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο συμβάντα μικροεγκληματικότητας. Πλέον, έχει προστεθεί στις αρμοδιότητές της και η φύλαξη ενός Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων, ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η Βουλευτής τόνισε πως η προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πολύ σημαντική και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού, καθώς οι Έλληνες Αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους.