Σα. Ιούν 22nd, 2024

Γ. Μανιάτης:Δημιουργία δικτύου Υδατοδρομίων στην Αργολίδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Σημαντικές προοπτικές για τη λειτουργία υδροπλάνων, δημιουργούνται με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης Υδατοδρομίων. 

Τον Οκτώβρη του 2014, είχα την τιμή ως Υπουργός Περιβάλλοντος να αδειοδοτήσω το πρώτο Υδατοδρόμιο της χώρας, στην Κέρκυρα. Παρά τα σχεδόν 4 χρόνια που μεσολάβησαν, ελάχιστη πρόοδος παρουσιάστηκε στο ενδιάμεσο. 
 
Σήμερα, μετά από συζητήσεις μου με τους αντίστοιχους επενδυτές, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε και στην Αργολίδα ένα δίκτυο Υδατοδρομίων που θα συνδέει βασικά σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Αργολίδας, με την Αττική και άλλες περιοχές. 
 
Όπως έχω και κατά το παρελθόν πολλές φορές δηλώσει, πρέπει να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη ενός δικτύου που να περιλαμβάνει οπωσδήποτε το Ναύπλιο, τη Ν. Κίο, την Επίδαυρο, το Πορτοχέλι και την Ερμιόνη.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές για την Αργολίδα είναι τεράστιες, ιδίως στον υψηλού εισοδήματος τουρισμό. Τα πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Μαζί, θα τα καταφέρουμε». 

 
Πηγή:argolikeseidhseis.gr