Κυ. Οκτ 1st, 2023

“Homo Educandus”: Το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά και ουδέποτε έκλεισε

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την 9-3-2020 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και ιδιαιτέρως στην ιστοσελίδα του PeloponnisosNews.gr άρθρο με τίτλο “Homo Educandus : Γιατι δεν προσήλθαν σήμερα Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο;”” αναφέροντας δήθεν οτι το σχολείο μας έκλεισε λόγω κρούσματος κορονοιού!!! Το εν λόγω άρθρο είναι εντελώς ψευδές και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλεί φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, πράξη που τιμωρείται στο άρθρο 191 Π.Κ με πολύ αυστηρές ποινές. Εκτός αυτού , το εν λόγω άρθρο, αναρτήθηκε απο την ως άνω ιστοσελίδα (Peloponnisos News.gr) με γνώση αυτών που το συνέταξαν οτι όσα αναφέρονται εντός αυτού είναι γεγονότα ψευδή που βλάπτουν τη τιμή και την υπόληψη του σχολείου μας. Με τη παρούσα δηλώνουμε ρητώς οτι το σχολείο μας ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΛΕΙΣΕ, όσα αναφέρονται στο ως άνω δημοσίευμα είναι ψευδή και έχουν σκοπό να πλήξουν τη λειτουργία και αξιοπιστία του σχολείου μας, χωρίς αυτοί που συνέτεξαν και δημοσίευσαν το εν λόγω άρθρο να υπολογίζουν το φόβο που προκαλούν στη τοπική κοινωνία απο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η διακοπή λειτουργίας σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (δημόσιων και ιδιωτικών) αποφασίζεται απο το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μόνο απο αυτό και δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε διευθυντή ή της κάθε διοίκησης.

Καλούμε την ιστοσελίδα PeloponnisoNews.gr όπως ΑΜΕΣΑ “” κατεβάσει” την ως άνω ανάρτηση και όσων έχουν προηγηθεί με παρόμοιο περιεχόμενο, απο τον διαδικτυακό της τόπο και σταματήσει ΑΜΕΣΑ να προβαίνει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν το σχολείο μας και συκοφαντούν αυτό αλλά κυρίως δημιουργούν φόβο στη τοπική κοινωνία, σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο. Τέλος δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας κατά αυτών που συκοφαντούν το σχολείο μας, ΑΜΕΣΑ μάλιστα θα επισκεφθούμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου ζητώντας να πράξει τα νόμιμα, εις βάρος αυτών που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, κυρίως για τη προστασία του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο δεν επιτρέπεται να προσβάλλεται σε καμία περίπτωση πόσο μάλλον για λόγους επαγγελματικής αντιζηλίας που προφανώς εξηγούν την ανερυθρίαστη επίθεση εις βάρος μας.

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

Δείτε την δημοσίευση του PeloponnisosNews.gr

Είναι μία έρευνα που έχουμε ξεκινήσει δύο μέρες τώρα (μόνο εμείς, γιατί άραγε;) και αφορά τις πληροφορίες που είχαμε από γονείς και μαθητές για την μη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.

Συνέχεια εδώ.