Τρ. Μάι 24th, 2022

Η Ι.Μ. Κορίνθου για την εκδημία του Μακαριστού Μητρ. πρώην Καρπενησίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου αγγέλλει την εις Κύριονεκδημίαν του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρούΝικολάου του Δρόσου (1929-2019). Η Νεκρώσιμος αυτού Ακολουθία ψαλήσεται την Πέμπτη 17ην Ιανουαρίου τ. έ. και ώραν 12:00΄μεσημβρινήν, εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Ο αοίδιμος Ιεράρχης, ο οποίος εποίμανε την Ι. Μητρόπολιν Καρπενησίου κατά τα έτη 1979- 2016, υπήρξεν μαθητής της Επταταξίου Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, κατά την μεταπολεμικήνπερίοδον λειτουργίας αυτής και δη κατά τα σχολικά έτη 1945-1952, καταγόμενος εκ του Εμπορείου Θήρας. Εν συνεχεία εφοίτησενεις την ΘεολογικήνΣχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1956. Διάκονος εχειροτονήθη το έτος 1958 και Πρεσβύτερος την1ην Ιανουαρίου 1959.Μητροπολίτης Καρπενησίου εξελέγη το έτος 1979 και παρητήθη, λόγω γήρατος, το έτος 2016.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πληροφορηθείς εις την Σιάτιστα, όπου ευρίσκεται από τηνΤρίτην δια την ΕξόδιονΑκολουθίαν του αοιδίμου πνευματικού του αδελφού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστηςκυρού Παύλου και επειδή δεν θα δυνηθή να παρευρεθή εις την ΝεκρώσιμονΑκολουθίαν του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, λόγω της προγραμματισμένης, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσ. Καθηγουμένουκ. ΕφραίμΒατοπαιδινού, επισκέψεως του εις την Πατριαρχικήν και ΣταυροπηγιακήνΜεγίστην Ι. ΜονήνΒατοπαιδίου εν ΑγίωΌρει δια την εορτήν των Αγίων Επιφανείων (19ην Ιανουαρίου ν.η.), έδωσε εντολήν εις τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. ΑγάπιονΔρίτσαν, ΓενικόνΕπίτροπόν Του και Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου όπως τελέση εις το Μητροπολιτικόν Ι.Παρεκκλήσιον της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (πρώην Ι. Ναόν Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου), σήμερον, Τετάρτην 16ην Ιανουαρίου, Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, αποφοίτου της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, ομού μετά Κληρικών εκ των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Είη η μνήμη αυτού αιωνία!