Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Ηλεία: Πήρε το ψαλίδι και άρχισε να μαχαιρώνεται στην κοιλιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πανικός προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολύκεντρο του δήμου Πύργου, όταν ο 41χρονος Α.Ν., άρχισε να αυτοτραυματίζεται στην κοιλιά με ψαλίδι που πήρε από το γραφείο εργαζομένου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια υπαλλήλων και πολιτών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον χώρο για διεκπεραίωση προσωπικών τους ζητημάτων.

Ο 41χρονος, την Καθαρά Δευτέρα εντοπίστηκε μέσα σε κάδο ανακύκλωσης, τον οποίο είχε μετατρέψει σε κατάλυμα. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύργου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, από την πρώτη στιγμή έκαναν μεγάλη προσπάθεια για την φροντίδα του, και μάλιστα χθες είχαν φτάσει ένα βήμα πριν την εξασφάλιση λυόμενου οικίσκου για την στέγασή του. Παράλληλα, όπως εξήγησε η κα Αγγελακοπούλου γίνονταν προσπάθειες να αποκτήσει και κάποιες παροχές σύμφωνα με τον νόμο για τους οικονομικά αδύνατους.

Τις τελευταίες ημέρες, κάθε πρωί πήγαινε στο Πολύκεντρο ρωτώντας τι γίνεται και πότε θα του δοθεί το λυόμενο, με τους υπαλλήλους και την κα Αγγελακοπούλου να του εξηγούν πως είναι θέμα λίγων ημερών να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τελικά, χθες το μεσημέρι, κι ενώ βρισκόταν και πάλι στο χώρο, άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να τραυματίζεται στην κοιλιά. Κάποιοι εργαζόμενοι, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να τον αποτρέψουν ενώ κάποιοι άλλοι έντρομοι, φοβούμενοι ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, βγήκαν έντρομοι έξω από το χώρο εργασίας τους, όπως ακριβώς και οι πολίτες που εκείνη την ώρα ήταν στο Πολύκεντρο.

Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 41χρονο, παίρνοντας από τα χέρια του το ψαλίδι, ενώ στην τσέπη του βρήκαν ένα ακόμα μαχαίρι που βρήκαν στην κατοχή του, και τον συνέλαβαν. Ο τραυματισμός του ήταν επιπόλαιος γι’ αυτό δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, κι έτσι οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και κλοπές (σ.σ που είχε διαπράξει στο παρελθόν) κ.α, και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

 patrisnews.com