Δε. Μάι 23rd, 2022

Καλαμάτα: Οδηγίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανακοίνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται

από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Κυριακής και τη συμπεριφορά των πολιτών για την προστασία τους, εξέδωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τζαβάρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ,με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς τοπικά θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα επηρεάσει σήμερα αργά το απόγευμα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο με επίκεντρο την Μεσσηνία και θα έχει διάρκεια έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου.
Η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας είναι σε ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών και συνεπειών από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας που έχει συστήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία για προστασία από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ιδιαίτερα, να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χείμαρρους, να μην κυκλοφορούν όταν υπάρχει έντονη χαλαζόπτωση και να περιορίσουν γενικότερα τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά την έξαρση των φαινομένων.»