Δε. Ιούν 17th, 2024

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες.

Μετά το τέλος της περιοδείας, ο Νίκος Γόντικας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε:

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Έχουν την ευθύνη για έργα και δρόμους σαθρούς που σαρώνονται με τα πρώτα νερά, που είναι πηγή συσσώρευσης νερών και επιδείνωσης των προβλημάτων όπως τα έργα του Μορέα, της Ολυμπίας οδού, του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Συνένοχες είναι και οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια Πελοποννήσου που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την πολιτική, που διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη για αναπλάσεις και έργα βιτρίνας.

Ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές. Όμως στα έργα και τις ημέρες όλων τους λείπουν τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης γιατί δεν είναι επιλέξιμα και δεν χρηματοδοτούνται από τα διάφορα προγράμματα της Ε.Ε.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία της ζωής τους και του βιου τους.

Να διεκδικήσουν τώρα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών.

Τώρα μέτρα αποκατάστασης των υποδομών, καθαρισμού των ρεμάτων και των ποταμών αφού μπροστά είναι ο χειμώνας».