Πα. Ιούν 9th, 2023

Συνέντευξη του Δημήτρη Πιέτρη στο Korinthostv

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο κος Δημήτρης Πιέτρης είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας ασφαλειών Πιέτρης και Συνεργάτες (www.pietrisinsurance.gr). Τον συναντήσαμε στα γραφεία τους στο κέντρο της Κορίνθου και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την διαδρομή της εταιρίας στην ασφαλιστική αγορά, τις διαδικασίες και τα σχέδια τους για το μέλλον.   

Κύριε Πιέτρη, πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας;

Αρχικά σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία φιλοξενίας των απόψεων μας από το ειδησεογραφικό σας site. Από το 2003 που ξεκινήσαμε ως οικογενειακή επιχείρηση είμαστε προσεκτικοί στις συνεργασίες μας, κάνουμε συνετή και καλή διαχείριση και ευτυχώς δεν έχουμε ανοίγματα και οικονομικές υποχρεώσεις έναντι κράτους, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τα ανωτέρω μας επιτρέπουν πλέον να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας και να διατηρήσουμε ένα ισχυρό και καλά δομημένο χαρτοφυλάκιο. Εκτός από το πελατολόγιο που διαχειριζόμαστε, διατηρούμε ένα δίκτυο συνεργατών (ελεύθεροι επαγγελματίες με δικά τους γραφεία – εταιρίες) στην Νότια και Κεντρική Ελλάδα. Το 60% περίπου του χαρτοφυλακίου μας αφορά τις γενικές ασφαλίσεις (οχημάτων, επιχειρήσεων, κατοικιών, φωτοβολταϊκών πάρκων, αστικής ευθύνης και ναυτασφαλίσεων) και το 40% τις ασφαλίσεις ζωής, υγείας, σύνταξης και ομαδικές.

Επιλέξαμε να κινηθούμε σε ποιοτικά φυσικά πρόσωπα με καλά εισοδήματα και με αυστηρά κριτήρια σε εταιρικούς πελάτες που διατηρούν την ευρωστία τους, σε έναν κλάδο της οικονομίας που έχει χτυπηθεί από την κρίση.


Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να σας επιλέξει ένας εταιρικός ή προσωπικός πελάτης; 

Η στρατηγική μας βασίζεται στην παροχή συμβουλών προς τον πελάτη και όχι στην προσπάθεια ενός πωλητή απλώς και μόνο να διανέμει προϊόντα και υπηρεσίες. Καθιερώνουμε δηλαδή τον προσωπικό ανεξάρτητο σύμβουλο ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων, γιατί οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν να αλλάζουν, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις με τους πελάτες μας που αναπτύσσονται πρέπει να παραμένουν σταθερές.

Μέσα λοιπόν από την αδέσμευτη συνεργασία μας με τις ασφαλιστικές εταιρίες, έχουμε την ευελιξία να επιλέγουμε, συνδυάζουμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις. Παράλληλα διατηρούμε απόλυτη εχεμύθεια για τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε και παραμένουμε “update” καθώς επενδύουμε στην διαρκή εκπαίδευση και τεχνογνωσία των ασφαλιστικών μας συμβούλων.

Σε προσωπικές συναντήσεις μπορούμε να μελετήσουμε υπάρχοντα συμβόλαια επιχειρήσεων και ιδιωτών που υπάρχουν είτε στο τραπεζικό σύστημα, είτε σε άλλους διαμεσολαβητές και να αναλάβουμε την συνεργασία μαζί τους είτε στην ίδια ασφαλιστική εταιρία, είτε με αντιπρόταση σε νέα.   


Ποιά τα σχέδιά σας για το μέλλον; 
Να διατηρήσουμε μια σταθερή επιτυχημένη και δυναμική παρουσία έχοντας ταυτίσει το όνομά μας με την αξιοπιστία, φερεγγυότητα και την ασφαλιστική πρωτοπορία. Θέλαμε και το έχουμε πετύχει να αποτελέσουμε τον πρώτο ανεξάρτητο σύμβουλο ασφαλίσεων και διαχείρισης κινδύνων στην Κορινθία.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα για εξωστρέφεια και άνοιγμα στην νέα γενιά με το νέο concept “Γίνε και εσύ ιδιοκτήτης ασφαλιστικού γραφείου”. Δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε στρατίες νέων πωλητών ασφαλίσεων, αλλά ελεύθερους επαγγελματίες με δική τους υπόσταση και επαγγελματική έδρα. Αυτό που χρειάζεται στον νέο επαγγελματία είναι μια ομάδα ανθρώπων πάντα δίπλα του που μπορεί να αποτελέσει την στερεή βάση για τα όνειρά του και να τον βοηθήσει να γίνει ο πραγματικός, καθημερινός ανεξάρτητος σύμβουλος για αυτούς που αγαπά και νοιάζεται. Με άλλα λόγια, η επιτυχία του business plan δεν είναι τυχαία. Και αυτό είναι που καθιστά την επένδυση πραγματική επιτυχία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr