Δε. Αυγ 15th, 2022

Live – Βουλή: Συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής για το Ασφαλιστικό. Ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό που αφορά στο νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων. Το βράδυ θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο υπερψηφίζει μόνο η ΝΔ και καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία χθες ζήτησε την απόσυρσή του.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των σχολείων σημειώνοντας ότι:

«Πάλι θα ανοίξουν με τμήματα των 25-30 μαθητών, με συνωστισμό στις τάξεις. Απαράδεκτο. Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να βρει λύσεις, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Διαβάζω τώρα ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να μην αναστέλλει την λειτουργία τάξεων παρά μόνο αν τα κρούσματα φθάσουν στο 50%. Δηλαδή όταν έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι και έχουν μεταφέρει τον ιό και στις οικογένειες τους. Σταματήστε τώρα αυτά τα πειράματα εις βάρος της υγείας των παιδιών».

Για το ασφαλιστικό είπε:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του αναδιανεμητικού συστήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις. Στην πράξη μεταφέρει την ευθύνη σε μια μελλοντική Κυβέρνηση η οποία θα οδηγηθεί σε νέα πολύ μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μετά από αυτή που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου».

Για τον ανασχηματισμό

«Ο κ. Μητσοτάκης με τον ανασχηματισμό ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν, την πλήρη αποτυχία του στα δυο μεγάλα μέτωπα της πανδημίας και των πυρκαγιών. Έβαλε τη σφραγίδα της σκληρής δεξιάς. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, το σηματοδοτεί. Έπεσε πλέον το δήθεν κεντρώο προσωπείο του. Αντί για μεταρρυθμίσεις και κέντρο Κυβέρνηση Καρατζαφέρη»

Για την πανδημία και το ΕΣΥ

«Μόνο απειλές και εκφοβισμοί. Τίποτε και σε επίπεδο προετοιμασίας για την κάλυψη των προβλημάτων που θα υπάρξουν στο ΕΣΥ από τις αναστολές εργασίας .Τι θα γίνει με το ΕΚΑΒ; Τι θα γίνει με τα περιφερειακά νοσοκομεία όπου ήδη έχουμε συγχωνεύσεις κλινικών;
Πως θα αντιμετωπίσετε την αυξημένη πίεση τώρα που η πανδημία εμφανίζει και πάλι έξαρση; Τρέχουν τώρα Υπουργοί δυο ημερών την τελευταία στιγμή. Απίστευτη ανικανότητα.
Ένα πράγμα θέλω να είναι ξεκάθαρο. Μην διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόβλημα ως πρόσχημα, για την παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα δραστηριοτήτων του ΕΣΥ».