Πε. Φεβ 2nd, 2023

Mαζί με τον Αννίβα Παπακυριάκο και ο Κωνσταντίνος Δημ. Καραχοντζίτης

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Εάν η πολιτική και ο αθλητισμός συναντώνται στο όραμα και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», μπροστά μας υπάρχει λαμπρός στίβος προσπαθειών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι δράση που συνδέεται άμεσα με την παιδεία και τον πολιτισμό. Αποτελεί κοινωνική δραστηριότητα που προάγει την ποιότητα της ζωής, απελευθερώνει την ενεργητικότητα του ανθρώπου και ενισχύει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των μελών της κοινωνίας.

Ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την ίδια τη Ζωή, αφού ζωή χωρίς κίνηση δεν υπάρχει.

Με αυτές τις σκέψεις , θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα(διανύοντας το 33 έτος της ηλικίας μου), ασχολήθηκα ενεργά με τον αθλητισμό , ασχολία που εξελίχθηκε σε επαγγελματική μου σταδιοδρομία, ασχολία που έγινε στάση και τρόπος ζωής.

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο του Βέλου Κορινθίας , συνέχισα τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, όπου έλαβα το πτυχίο μου έχοντας παράλληλα αποκτήσει την ειδικότητα στο άθλημα της αντισφαίρισης. Ταυτόχρονα με τις φοιτητικές μου υποχρεώσεις στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών αλλά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, έπαιζα μπάσκετ σε επαγγελματικά σωματεία εθνικής κατηγορίας για δέκα και πλέον έτη, συμμετέχοντας σε πολλά σωματεία και συλλόγους, ενώ η συνολική μου ενασχόληση με την καλαθοσφαίριση ως αθλητή ξεπερνά τα 15 χρόνια.

Ταυτόχρονα εργάσθηκα ως γυμναστής σε πολλά γυμναστήρια του νομού μας και έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως γυμναστής στα ΚΑΠΗ και σε πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Βέλου -Βόχας.

Παράλληλα έχω διατελέσει προπονητής καλαθοσφαίρισης σε ακαδημίες διαφόρων ομάδων, όπως επίσης ως βοηθός προπονητή στο τμήμα αντισφαίρισης του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια είμαι προπονητής αντισφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο του Βέλου.

Οι αρχές και τα ιδεώδη του αθλητισμού γαλούχησαν τη μέχρι σήμερα πορεία μου ενώ η βασική αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελεί τρόπο ζωής για μένα.

Παράλληλα, μα και αναπόφευκτα, ο αθλητισμός εμπεριέχει την έννοια του συναγωνισμού, όπου ο καλός εννοούμενος «συναγωνισμός» έχει την έννοια της συλλειτουργίας για το κοινό όφελος, έννοια που δίνει έμφαση στο ΕΜΕΙΣ, είναι ένα σύνθετο και διαρκές κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ευρίσκεται σε συνεχή κίνηση με τη συμμετοχή πλήθους «χρηστών» του αθλητικού προϊόντος.

Με αυτές τις σκέψεις και αρχές, με χαρά δέχτηκα την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Βέλου -Βόχας, κ. Αννίβα Παπακυριάκου, για εκλογική συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, πρόταση την οποία απεδέχθη.

Αισθάνομαι έτοιμος, έχοντας πίστη και θέληση να προσφέρω στις κοινές υποθέσεις του δήμου μας, από οποιοδήποτε τομέα ευθύνης μου ζητηθεί.

Πιστεύω ακράδαντα – ενάντια στην αποχή και απαξίωση της πολιτικής από την νέα γενιά – ότι είναι ευθύνη κυρίως της νεολαίας και των νέων ανθρώπων η ενασχόληση με τα κοινά του τόπου τους, των ανθρώπων που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, διαβιούν και εργάζονται σ’ αυτόν, αυτοί και οι οικογένειές τους.

Με αυτές τις σκέψεις, η ψήφος εμπιστοσύνης του συντοπίτη μου θα ήταν τιμή στο πρόσωπο μου, μία ψήφος εμπιστοσύνης στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύω και υπηρετώ.

Είμαι σίγουρος ότι εάν η πολιτική και ο αθλητισμός συναντώνται στο όραμα και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», μπροστά μας υπάρχει λαμπρός στίβος προσπαθειών.

Σας ευχαριστώ πολύ Με τιμή Κωνσταντίνος Δημ. Καραχοντζίτης

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr