Σα. Φεβ 24th, 2024

Mαταιώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου – Η αντιπολίτευση απουσίαζε σύσσωμη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Λόγω μη ύπαρξης απαρτίας, ματαιώθηκε το σημερινό περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Όλες οι περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, απουσίαζαν απ’ την αίθουσα του συμβουλίου, αναγκάζοντας το προεδρείο, να ματαιώσει την 4η τακτική συνεδρίαση (ορίστηκε για την Τρίτη 12 Μαρτίου).

Νωρίτερα, ο Πέτρος Τατούλης (περιφερειάρχης) και η Ντίνα Νικολάκου(αντιπεριφερειάρχης), μίλησαν με … σκληρά λόγια για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

«Είναι πανικόβλητοι. Η σχέση μας με τους πολίτες δεν διαταράσσεται. Οι σύμβουλοι αυτοί, παραβιάζουν βάναυσα την δημοκρατική λειτουργία του κορυφαίου αυτού οργάνου. Έκαναν, σήμερα, ότι χειρότερο μπορούσαν να πράξουν. Θα έχουν για πάντα το στίγμα. Δεν έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν την λειτουργία του θεσμού. Δεν έχει το δικαίωμα κανένας αιρετός να μην σέβεται τους πολίτες. Είχαμε θέματα πολλά και σοβαρά σήμερα. Οι κύριοι αυτοί, ξεγυμνώνονται μπροστά στους πολίτες», δήλωσε στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Τατούλης.

Η Ντίνα Νικολάκου, ήταν πολύ πιο … σκληρή στις δηλώσεις της:

« Η Νέα Πελοπόννησος, καταγγέλλει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για έναν πολιτικό κατήφορο, για ένα κατάντημα. Κάποιοι, μάλιστα, είναι στον διάδρομο και πίνουν καφέ και ετοιμάζονται για συνέντευξη. Πρόκειται για πολιτική αηδία, για κατήφορο, για πραξικόπημα. Θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση μομφής».

Μετά την ματαίωση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ήταν στο Πνευματικό Κέντρο, χωρίς ωστόσο να εισέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεων), Νίκος Πατσαρίνος, έκανε την εξής δήλωση:

« Η ματαίωση του συμβουλίου δείχνει την λανθασμένη στάση και τον πανικό της περιφερειακής αρχής. Έχει μείνει πλέον η μισή παράταξη. Η εν λόγω παράταξη δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα. Το ζήτημα του ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου και το θέμα των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων για τις υποδομές του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, είναι καταστάσεις πολύ σοβαρές. Δεν συμμετείχαμε στο συμβούλιο, αφού για εμάς, υπάρχουν θέματα εδώ. Υπάρχουν στο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων διάφορα ερωτήματα και ενστάσεις για πολλά πράγματα. Η λήψη απόφασης δεν πρέπει να προέλθει από σχετική πλειοψηφία. Καλό θα είναι το θέμα να απασχολήσει την νέα περιφερειακή αρχή και την νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά τις εκλογές».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς