Δε. Δεκ 4th, 2023

Μαρία Παπακωνσταντίνου: Όλοι να στηρίξουμε την εθελοντική αιμοδοσία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ευχαριστώ θερμά τον πατέρα Ευαγγελο Μπακασετα (παππα Βαγγελη)για την τιμητική προσκληση που μου έκανε προκειμένου να παραβρεθώ στην 6η Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτών τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στο άλσος του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα.

Συγχαρητήρια στον ίδιο αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση και την όμορφη εκδήλωση που ακολούθησε. Πολλα συγχαρητήρια όμως  αξίζουν και όλοι οι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών για το χρόνο που διέθεσαν προσφέροντας αίμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σκοπός της κάθε εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η κινητοποίηση να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, αλλα πάνω από όλα η ευαισθητοποίηση του κοινού προκειμένου να γίνουν όλοι όσοι μπορούν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Δυστυχώς στην Ελλάδα μας μολις το 50% περίπου των αναγκών σε αίμα καλύπτεται από την εθελοντική αιμοδοσία, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα η χώρα μας να καταγράφεται ως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εισάγει αίμα και το πληρώνει και πολύ ακριβά.

Ας προσπαθήσουμε όλοι και ας στηρίξουμε την εθελοντική αιμοδοσία μέσα από ενημέρωση και λίγα λεπτά από τον χρόνο μας.