Πα. Μάι 20th, 2022

Ναύπλιο: Ομιλία Πρ. Παυλόπουλου για ΄΄ηγεσίες και ανθρωπιστικές αξίες΄΄

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η κρίση του κανόνα δικαίου ως κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ηγεσίας», είναι το θέμα που ανέπτυξε απόψε στο Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στο Βουλευτικό προσκεκλημένος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ .
Η αποψινή ομιλία εντάσσεται και ολοκληρώνει τον εφετινό κύκλο της σειράς εκδηλώσεων Events Series 2018 του Κ.Ε.Σ .με θέμα «Ηγεσία και Ανθρωπιστικές Αξίες» .

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προλόγισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών , καθηγητής κ. Γιάννης Πετρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή και πολιτική πορεία του κ. Παυλόπουλου , από το ξεκίνημα του στην Καλαμάτα μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του στο ύπατο αξίωμα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχικά εξήρε το σημαντικό έργο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ όσο και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ενώ στην ομιλία του τόνισε , μεταξύ άλλων, ότι ΄΄ η ηγεσία σήμερα που διέρχεται μια πολύ μεγάλη κρίση σε παγκόσμιο επίπεδοι έχει ανάγκη από ανθρωπιστικές αξίες που θα την εμπνέουν , όχι τόσο για να ασκήσει τις αρμοδιότητες της, όσο για να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της…’’.

‘’ Πραγματικά οι ανθρωπιστικές αξίες πολλές από τις οποίες έχουν ρίζες στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, μπορούν να εμπνεύσουν τις ηγεσίες , σε αυτούς τους ταραγμένος καιρούς, να παίρνουν αποφάσεις σωστές και επωφελείς οι οποίες αφορούν την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων …’’ επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση στο Βουλευτικό , μεταξύ άλλων , παρακολούθησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ, οι βουλευτές της Αργολίδας, ο Μητροπολίτης κ. κ. Νεκτάριος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος , ο Αντιπεριφερερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος στελέχη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και κάτοικοι της περιοχής.

Φωτο : ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ- ΒΑΣ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ert.gr