Τρ. Δεκ 12th, 2023

Novartis: Με ηλεκτρονικά μέτρα προστασίας θα καταθέσουν οι μάρτυρες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος 2928 και η ΚΥΑ που εκδόθηκε για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, ζητά ο  αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κι επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Στο έγγραφό του με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ο εισαγγελέας ζητεί την πιστή εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (429/2018) που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις εξέτασης των μαρτύρων.

Τι προβλέπει; Οι καταθέσεις τους να λαμβάνονται μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών μέσων προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα κι εάν εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής που έχουν εκδοθεί για τους προστατευόμενους μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας.

Σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μη εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής ο κ. Μπρακουμάτσος με έγγραφό του ενημερώνει ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Παπαγγελόπουλου.

«Δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφορικά με τη κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής».

Όσα δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τους προστατευόμενους μάρτυρες και την υπόθεση ΝOVARTIS

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Korinthostv.gr η Ντόρα Μπακογιάννη λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης με θέμα: «Γυναίκα και πολιτική, μια διαφορετική ματιά» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Novartis.
Χαρακτηριστικά, τόνισε, πως πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία.

” Όταν κάποιοι μάρτυρες κατηγορούν 10 πολιτικούς, τους κρεμάνε στα μανταλάκια για πολλούς μήνες και σήμερα όταν καλούνται να επαναλάβουν και να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, αρνούνται να προσέλθουν, τότε, κάποιο λάκκο έχει η φάβα” δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.