Δε. Ιούν 24th, 2024

Oι δήμοι της Κορινθίας θα πρέπει να διαθέσουν πόσα για την προστασία της υγείας των δημοτών ιδιαίτερα των ευάλωτων και χαμηλόμισθων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά από συνεχή παράπονα και καταγγελίες Καταναλωτών τόσο μέλων  μας όσο και μη μέλων μας, διαπιστώθηκε ότι

1.     η Πανδημία  του covid-19 παραμένει σε έξαρση με θλιβερούς αριθμούς νοσούντων και δυστυχώς πολλών θανάτων.

2.     Στα πλαίσια αυτά σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητο σε νοσούντες να διενεργούνται Μοριακά τεστ (PCR).

3.     Το κόστος των μοριακών τεστ όμως, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που απαγορεύει τη συνταγογράφηση τους στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι υπέρογκο σε σχέση ακόμα και με Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν πολύ ανώτερο μέσο μηνιαίο μισθό σε σχέση με τον ελληνικό.

4.     Είναι γνωστό ότι  πληθώρα οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προχώρησαν σε συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια με χαμηλές τιμές και στόχο να καλύψουν την διενέργεια των μοριακών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε εργαζόμενους των δήμων τους αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

5.     Επειδή στην Κορινθία τα Μοριακά τεστ (PCR) διεξάγονται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια (σε υψηλές τιμές) και εν μέρει και υπό προϋποθέσεις στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Κορίνθου (δωρεάν).

6.     Επειδή οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και οι χαμηλόμισθοι θα πρέπει να τύχουν κοινωνικής προστασίας από τους δήμους της Κορινθίας και στο πεδίο αυτό.

7.     Επειδή υπάρχουν τεράστια περιθώρια κέρδους στα διαγνωστικά έργα που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να υφίστανται  δυσανάλογη οικονομική αιμορραγία για την διενέργεια των παραπάνω μοριακών τεστ πού σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαραίτητα για ποικίλους λόγους.

8.     Επειδή ο δήμος Κορινθίων   ιδιαίτερα έχει σωρεύσει  τεράστια ποσά στα ταμεία του, κυρίως από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, πόσα που αρνείται επίμονα τόσο κατά τη θητεία του προηγούμενου Δημάρχου όσο και του παρόντος να δαπανήσει για ωφέλεια των δημοτών.

9.     Επειδή και οι υπόλοιποι δήμοι της Κορινθίας θα πρέπει να διαθέσουν πόσα για την προστασία της υγείας των δημοτών ιδιαίτερα των ευάλωτων και χαμηλόμισθων.

10. Παρεμβήκαμε προς τους δημάρχους κορινθίων, Σικυωνίων, Βέλου-Βόχας, Ξυλοκάστρου, Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας και του ζητήσαμε άμεσα -χωρίς τις γνωστές χρονοτριβές που εμφανίζουν όταν τους προτείνεται μία χρήσιμη στην κοινωνία δράση, αλλά δεν την έχουν οι ίδιοι σκεφτεί και υλοποιήσει-, να προχωρήσουν σε συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα της Κορινθίας έτσι ώστε να διενεργούνται δωρεάν τα μοριακά τεστ (PCR) στους υπαλλήλους των δήμων της Κορινθίας    και στους ευάλωτους κι στους χαμηλόμισθους δημότες – καταναλωτές.