Πε. Ιούλ 25th, 2024

O Π. Νίκας συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου γονέων παιδιών με αυτισμό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε και με τη διοίκηση του συλλόγου γονέων παιδιών με αυτισμό.

Ο Π. Νίκας αναγνώρισε ότι το πρόβλημα του αυτισμού είναι σοβαρό και συνέστησε στους εκπροσώπους του συλλόγου να απευθυνθούν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, έτσι ώστε μέσω του κοινωνικού ΕΣΠΑ να διερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας δομών που θα απευθύνονται ειδικά σε παιδιά με αυτισμό.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 το σωματείο μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Νίκα στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε έγινε σαφές ότι ο κύριος Νίκας έχει αντίληψη των ειδικών αναγκών που έχουν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. εμείς εκθέσαμε το προβληματισμό μας για την έλλειψη δομών εξειδικευμένων στο αυτισμ και μας πληροφόρησε ότι υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός για δημιουργία εξειδικευμένων δομών τόσο στην Κορινθία όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.θα υπάρξουν περαιτέρω επαφές τόσο με τον κύριο περιφερειάρχη όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τόσο τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού όσο και γενικότερα τα άτομα με αναπηρία στο νομό μας.
για τη συνάντηση εξέδωσε δελτίο τύπου και το γραφείο του περιφερειάρχη. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Ιωάννα Κασίμη και τον περιφερειάρχη Κορινθίας κ Γκιολη που κατέστησαν δυνατή τη συνάντηση αυτή.