Τρ. Μάι 21st, 2024

O Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου καλεί τις γυναίκες να τιµήσουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτοµαγιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου (µέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να τιµήσουµε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτοµαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόµενης γυναίκας.  

Η Εργατική Πρωτοµαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!  

Συµµετέχουµε µαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωµατεία του νόµου µας την  

Τετάρτη 1 ΜΑΗ, 10:30 πµ  

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου  

Θ’ ακολουθήσει πορεία ως το Πεύκο του Σωκράτη όπου θα γίνει συναυλία και θεατρικό δρώµενο.  

Πριν την συγκέντρωση θα πραγµατοποιηθεί κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπείες σωµατείων στην Σωληνουργία Κορίνθου στο µνηµείο, για να τιµήσουµε τους νεκρούς εργάτες της περιοχής µας. 

Εµπνεόµαστε από τους µεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα µήκη και πλάτη της γης και µε τη συµµετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο,  των εργατριών του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 36, των 200 εκτελεσµένων το Μάη του ‘44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήµερα το δρόµο της αγωνιστικής µας δράσης για την απελευθέρωση από τα δεσµά της εκµετάλλευσης και της καταπίεσης.  

Τιµάµε και φέτος την Εργατική Πρωτοµαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σηµαία του αγώνα ενάντια στους εκµεταλλευτές του µόχθου µας. Ατοµικά δεν µπορούµε να ξεφύγουµε από τα αδιέξοδα που αντιµετωπίζουµε. Με τη συλλογική µας οργάνωση µπορούµε να αντιπαλέψουµε τηνπολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που την ακολουθούν, που λογαριάζει τις ζωές µας µε τη λογική του “κόστους” για το κράτος και µε κριτήριο το κέρδος των επιχειρηµατικών οµίλων. 

Καθηµερινά βιώνουµε τη σύγχρονη βαρβαρότητα, την πολύπλευρη βία: 

• Την εργασιακή ανασφάλεια, τη δουλειά µε ηµεροµηνία λήξης, τους µισθούς ψίχουλα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους µε µεγάλη γυναικεία συµµετοχή, όπως στον επισιτισµό-τουρισµό, το εµπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, 

• την ακρίβεια που εξανεµίζει τα εισοδήµατα µας,  

• την εµπορευµατοποίηση της Υγείας, την έλλειψη προστασίας του γυναικείου οργανισµού και της µητρότητας, την απόκτηση παιδιού να αποτελεί πανάκριβο εµπόρευµα  για τα νέα ζευγάρια,  

• την εµπορευµατοποίηση της παιδείας σε όλες τις βαθµίδες της,  • τον εφιάλτη των πλειστηριασµών και των εξώσεων,  

• την έλλειψη των απαραίτητων δοµών και υπηρεσιών για τη στήριξη των κακοποιηµένων γυναικών και των παιδιών τους, την αστυνοµική αυθαιρεσία,  • τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους και την πολύπλευρη εµπλοκή της χώρας µας που την καθιστά συνένοχο στο έγκληµα και την καθιστά πιθανό στόχο αντιποίνων.  

Δεν δεχόµαστε εµείς οι γυναίκες να γίνουµε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια, όπως µας καλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, που παρουσιάζονται ως “εγγυητές” της ασφάλειας, της “προστασίας των δικαιωµάτων”,  ειδικά των γυναικών και των παιδιών. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, διαιρούν τους λαούς, έχουν χαράξει τα σύνορα µε το αίµα των λαών.  

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να σταµατήσει τώρα η αποστολή πολεµικού υλικού και η χρήση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων για τους πολεµικούς σχεδιασµούς!

Δυναµώνουµε την αλληλεγγύη µας στις γυναίκες στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, που βιώνουν την κόλαση του ιµπεριαλιστικού πολέµου και της προσφυγιάς. Τα συµφέροντα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών είναι κοινά,  όπως κοινός είναι και ο αντίπαλος: η εκµεταλλευτική κοινωνία.  

Κηρύσσουµε τον πόλεµο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν! 

Ενώνουµε τη φωνή µας µε εργαζόµενες και εργαζόµενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώµατα και τη ζωή µας!Συναντιόµαστε  στο δρόµο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες µας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της µητρότητας, τη µόρφωση των παιδιών µας, ενάντια στους άδικους πολέµους.  

Παλεύουµε ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήµης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζοµένων, µείωσης τους σταθερού ηµερήσιου χρόνου – όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκµετάλλευσης.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 

Συνεχίζουµε και δυναµώνουµε τον αγώνα µας για: 

• Σταθερή δουλειά µε δικαιώµατα, 7ωρο – 5ήµερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών µορφών εργασίας.  

• Άµεσα µέτρα ενάντια στην ακρίβεια.  

• Άµεσα µέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζοµένων στην εργασία.  • Την προστασία του γυναικείου οργανισµού και της µητρότητας µε δηµόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εµπορικής παρένθετης µητρότητας.  • Εκτεταµένο δίκτυο δηµόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδοµών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωµένων µε όλο το αναγκαίο µόνιµο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καµία επιχειρηµατική δράση και εµπλοκή των ΜΚΟ.  • Απεµπλοκή από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και τις πολεµικές συγκρούσεις. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει µε τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.