Τρ. Ιούλ 23rd, 2024

O N. Ταγαράς επισκέφτηκε τα χωριά Δενδρό, Πελλήνη, Ρέθι και Ρίζα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με πρωινές επισκέψεις στη δυτική Κορινθία και απογευματινές στην ανατολική συνεχίστηκε το πρόγραμμα περιοδειών του υπ. Βουλευτή Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκου Ταγαρά.    

Το πρωί ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε τα χωριά Δενδρό,  Πελλήνη, Ρέθι και Ρίζα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  Όπως και στην περιοδεία του Σαββάτου στην ίδια περιοχή, οι κάτοικοι μετέφεραν στον πρ. αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υποδομές. Ωστόσο η κύρια αγωνία τους είναι για την επόμενη μέρα, καθώς οι ίδιοι ζουν σε χωριά που όλο και περισσότερο εγκαταλείπουν οι νέοι.

Ο κ. Ταγαράς τόνισε ότι για να επιστρέψουν οι νέοι πρέπει να καταπολεμηθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμος Ξυλοκάστρου έχει όλα τα φόντα να αναπτυχθεί τουριστικά 365 μέρες τον χρόνο, με την αξιοποίηση τόσο της παραλιακής ζώνης, όσο και του ορεινού όγκου, όπου κυριαρχεί το χιονοδρομικό κέντρο.

Το απόγευμα ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε τον Αγιάννη, τον Σολομό και τα Αθίκια, όπου τον υποδέχτηκαν πολλοί φίλοι του. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε εκεί κυριάρχησε το ζήτημα της ασφάλειας, το οποίο, όπως έχει αποδειχτεί από τις επισκέψεις του κ. Ταγαρά, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κορινθιακή κοινωνία.

Ο υπ. Βουλευτής σημείωσε με έμφαση πως για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτό θα είναι απόλυτη προτεραιότητα καθώς, «κάθε έλληνας πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του και στην γειτονιά του. Η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα, είναι προϋπόθεση ευημερίας και κοινωνικής συνοχής…». Όπως εξήγησε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, ώστε να ενισχυθεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα υπάρξει φροντίδα και για την υλικοτεχνική υποδομή των αστυνομικών. Για το ζήτημα της ανεργίας και της ανάπτυξης ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε πως «οι συντάξεις των παππούδων συντηρούν σήμερα τις οικογένειες των παιδιών τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να δουλέψουν, αλλά και  να κάνουν δικές τους δουλειές. Να αξιοποιήσουν όποιες καινοτόμες ιδέες έχουν και να τις υλοποιήσουν στην πράξη. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στον πρωτογενή τομέα. Έτσι θα αποκτήσει δυναμική ο αγροτικός τομέας που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα…», κατέληξε ο κ. Ταγαράς.