Δε. Δεκ 11th, 2023

Ψήφισμα για ένταξη όλης της Αρκαδίας στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση με θέμα «ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις»

, όπου εισάγει με ειδική τροπολογία το μειωμένο τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά, πραγματικά αποτελεί ανάσα για τους κατοίκους των περιοχών περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων από τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων, όπως είναι και ο Δήμος της Τρίπολης, που αναμφισβήτητα, συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Θεωρούμε, όμως, άδικη την μη ένταξη στην ενίσχυση των οικιακών πελατών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Απαιτούμε την άρση της αδικίας προς την Αρκαδία για την αποφυγή θεμάτων διάκρισης και κυρίως, άνισης μεταχείρισης των πολιτών με την ορθή αξιολόγηση της Αρκαδίας και με κριτήρια που ισχύουν για την αξιολόγηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Απαιτούμε την δίκαιη κατάθεση νέας τροπολογίας-προσθήκης με στόχο να συμπεριληφθεί και η Αρκαδία στο πρόγραμμα».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα το οποίο βγήκε απ’ την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, με την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, δημάρχων άλλων δήμων, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και πολιτών, για να ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη και της Αρκαδίας στην ευεργετική μείωση κατά 25% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως έγινε και στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος της Τρίπολης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες είπε:«Αρχίζει ο πόλεμος επειδή κάποιοι αποφασίζουν για άλλα συμφέροντα για όλους εμάς».

 ert.gr