Τρ. Ιούν 18th, 2024

Στο Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, εγκαινίασε στο Βουλευτικό, τουΝαυπλίου, έκθεση με θέμα ΄΄Ιωάννης Καποδίστριας, διαδρομές στην ιστορία του΄΄.

Η έκθεση με διάφορα κειμήλια, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, κ.λ.π., αποτελεί συνέχεια της έκθεσης για τον πρώτο κυβερνήτη, που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή των Ελλήνων, από το 2016.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τη συμβολή του Καποδίστρια, στην ανασυγκρότηση του νεότερου ελληνικού κράτους, αλλά και στις ποικίλες δραστηριότητες της Βουλής, που στόχο έχουν, την ανάδειξη της ιστορίας της χώρας.

Στη σημασία της έκθεσης για την πόλη του Ναυπλίου, αλλά και γενικότερα, αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλίου, κ. Δημ. Κωστούρος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΄΄Ιωάννης Καποδίστριας΄΄ κ. Κώστας Χελιώτης, οι βουλευτές του νομού, κ.κ. Γκιόλας, Ανδριανός, Μανιάτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσος Χειβιδόπουλος και ο Μητροπολίτης κ. κ. Νεκτάριος.

Το ΄΄παρών ΄΄, έδωσαν, επίσης και οι πόλεις της Κέρκυρας και Αίγινας, που μαζί με το Ναύπλιο, συμμετέχουν στο ΄΄Δίκτυο πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας΄΄.

Η έκθεση στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι ανοιχτή, καθημερινά για το κοινό, καθώς και για τα σχολεία.

Κείμενο –φωτό: Γιάννης Γαλανόπουλος

ERT.GR