Πα. Ιούλ 12th, 2024

«Stymphalia Lake Run 2020»: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόµου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νεμέας και το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήµου Σικυωνίων, µε συνδιοργανωτές το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφ. Πελοποννήσου και τον Αθλητικό Σύλλογο Λαύκας «Η Στυµφαλίς» προκηρύσσουν τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόµου µε την ονοµασία «Stymphalia Lake Run 2020».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαίου 2020 στη Λίμνη Στυµφαλία, Ορεινή Κορινθία.
Αποστάσεις – Κατηγορίες – Ηλικίες
• 21.100μ.
Αφετηρία-Τερµατισµός: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας / Ώρα εκκίνησης: 09:00
• 10.000μ.
Αφετηρία-Τερµατισµός: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας / Ώρα εκκίνησης: 09:15
• 5.000μ.
Αφετηρία-Τερµατισµός: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας / Ώρα εκκίνησης: 09:15
• 1000µ. (μη αγωνιστική διαδρομή για παιδιά 5-11 ετών)
Κατηγορία παιδιών γεννηθέντων 2006-2016
Αφετηρία-Τερµατισµός: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας / Ώρα εκκίνησης: 10:30

Έπαθλα
Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί το μετάλλιο του αγώνα και στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεµηθεί αναµνηστικό έπαθλο.
Ιατρική εξέταση
– Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων και τον ιδίων οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτραπεί η συμµετοχή στους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμµετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω µέρος του δελτίου του αθλητή-τριας και το οποίο θεωρείται από νοµαρχιακό νοσοκοµείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονοµική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση µε το δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή του.
– Σε ότι αφορά στους δροµείς που δεν είναι εγγεγραµµένοι σε σύλλογο η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους ιδίους.
– Οι μαθητές-τριες θα πρέπει να εξεταστούν µε ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συµµετοχή τους στον αγώνα. Για να συµμετάσχουν θα πρέπει απαραιτήτως να υπογράψουν την σχετική δήλωση-βεβαίωση που θα υπάρχει στην γραμματεία του αγώνα.
Φύλαξη προσωπικών αντικειµένων
Οι αθλητές θα µπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε χώρο εντός του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυµφαλίας και σύµφωνα µε τις υποδείξεις των εργαζοµένων στο Μουσείο. Τα προσωπικά αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλά κλεισµένες τσάντες και δεν πρέπει να περιέχουν χρήµατα, τιµαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καµιά ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
Χρονικό όριο
Ο αγώνας έχει χρονικό όριο καταγραφής επίδοσης τις 4,5 ώρες (µέχρι τις 13.30).
Γενικές διατάξεις
– Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.
– Οι δροµείς που δεν Θα περάσουν μέσα από τη αψίδα τερματισµού δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.
– Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να µη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσηµοι κανονισµοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2019.
– Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, Θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Ιατρική κάλυψη
Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν µε κάθε τρόπο την παρουσία οµάδας Ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ΄ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.
Δικαίωμα συμμετοχής
Στις ανωνιστικές διαδροµές μπορούν να συμµετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξπάοεις που τους επιτρέπουν την συμµετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες δρόμου. Όλοι οι συμµετέχοντες θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση που συμπεριλαμβάνεται στην Δήλωση Συµμετοχής τους πριν τον ανώνα, και αναφέρει ότι είναι καλά στην υγεία τους και συµµετέχουν στον ανώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ µε δική τους ευθύνη

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνονται ηλεκτρονικά στο site του αγώνα:
www.stymphalialakerun.gr το αργότερο μέχρι και τις 22/05/2020 και ώρα 24:00

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συµµετοχής. Η εφαρμογή για την εγγραφή των αθλητών θα ανοίξει τις προσεχείς ηµέρες. Οι αναλυτικές κατηγορίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο site του αγώνα.

Αίθουσα κλήσης

Οι συµµετέχοντες αθλητές-τριες θα πρέπει να προσέρχονται, προκειµένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό και το τσιπ συμµετοχής τους:
 

Δευτέρα 25 Μαΐου (17:00-19:00): Πωλητήριο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Στοά Σπυρομήλου, Αμερικής 4, Αθήνα)
 

Τρίτη 26 Μαΐου (17:00-19:00): Εγκαταστάσεις MareWest, εµπορικό κέντρο Κορίνθου
 

Τετάρτη 27 Μαΐου (17:00-19:00): Δημοτική Βιβλιοθήκη Κιάτου
 

Πέμπτη 28 Μαΐου – Σάββατο 30 Μαΐου (10:00-18:00): Μουσείο Περιβάλλοντος Στυµφαλίας
 

Κυριακή 31 Μαΐου (07:30-08:30): Μουσείο Περιβάλλοντος Στυµφαλίας Οι ώρες και οι τοποθεσίες ενδέχεται να διαφοροποιηθούν µε σχετική ανακοίνωση στο site του αγώνα. Χωρίς δήλωση παρουσίας δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στους αγώνες.
 
Υπεύθυνος εκπρόσωπος του αγώνα ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήµου Σικυωνίων: Δημήτρης Ζάρκος