Πα. Ιαν 27th, 2023

Συνελήφθη Αφγανός ως δραστήριο στέλεχος των τζιχαντιστών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δραστήριο στέλεχος των τζιχαντιστών που βρισκόταν στο μικροσκόπιο των ελληνικών

και όχι μόνο αρχών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, κρατείται από την περασμένη Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη μετά την σύλληψή του στον τοπικό σταθμό του ΚΤΕΛ, όπου φέρεται ότι προσπάθησε να βγάλει εισιτήρια για παράτυπους μετανάστες τους οποίους προμήθευσε με πλαστά διαβατήρια.

Πρόκειται για έναν φανατικό μουσουλμάνο από την Κροατία με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Οι κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει  για την πιθανή συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο νεαρός μουσουλμάνος εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στο Τελωνείο των Κήπων, απ’ όπου προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απαγόρευση εισόδου στην γειτονική χώρα. 

Οι Έλληνες αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε ένα λεωφορείο που κάνει δρομολόγια προς την Αθήνα, αλλά κατέβηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με το evros-news.gr, μετά την σύλληψή του, αναμένεται να του ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ παράλληλα φέρεται να εξετάζεται η έκδοσή του στην Κροατία.

Πηγή:protothema.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr