Τε. Ιούλ 24th, 2024

Tελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Tελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ Διονυσίου που τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Δερβένι. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, στην διδασκαλία του και στην μη υποχωρητικότητά του στον αγώνα κατά του ψεύδους και της αμαρτίας. Κάλεσε επίσης, τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και να αγαπήσουν την Αλήθεια – Χριστό, που δίδαξε, διότι αυτή είναι η μόνη οδός προς την αιωνιότητα.    

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην εξέχουσα για την Εκκλησία μας προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου. Επίσης, απηύθηνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τους παρισταμένους άρχοντες (τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα, τους Βουλευτέςκ. Νικόλαο Ταγαρά και κ. Μαριλένα Σούκουλη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιο Γκιολή και κ. Αθηνά Κόρκα και τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο) και το Εκκλησίασμα επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Την ίδια ημέρα στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία. Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα θαυμαστά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού πριν και κατά την Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στην προσωπικότητα του Βαπτιστού Ιωάννου, στην φωνή εκ των ουρανών «σὺ εἶ ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν σοὶ εὐδόκησα» (Μαρκ. α΄, 11), αλλά και στην μαρτυρία του Βαπτιστού «κἀγὼ ἑώρακα, καὶ μεμαρτύρηκα ὅτι οὗτός ἐστιν ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ» (Ιω. α΄, 34), μαρτυρία η οποία είχε ιδιαίτερη βαρύτητα ένεκα της ανιδιοτέλειας, της ασκητικής ζωής και του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, καλώντας τους πατέρες της Ι. Μονής και τους ευλαβείς προσκυνητές ν᾿ αναλογισθούν αν διαθέτουν ανιδιοτέλεια και ασκητική ζωή ανάλογη του Αγίου Βαπτιστού. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχόμενος κατάλληλα και στον εορτάζοντα Σύγκελλο – Οικονόμο, αδελφό της Ι. Μονής, π. Πρόδρομο Αντωνίου και στους παριστάμενους πιστούς!