Τρ. Απρ 16th, 2024

To Λεηλάτησαν – Μόνο θλίψη και ντροπή προκαλεί η κατάντια του ανοιχτού θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από το 2000 και για 10 περίπου χρόνια λειτουργούσε στην Κόρινθο (στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαμιλίων), το ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 είχε φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις τόσο τοπικών σχημάτων όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Το θέατρο, το οποίο ας σημειωθεί ότι εγκαινιάστηκε επί Νομαρχίας κ. Αγγέλου Μανωλάκη το Ιούλιο του 2002 και αποτέλεσε μία ανάσα πολιτισμού και δημιουργίας στην περιοχή μας.

Από το καλοκαίρι του 2011 και μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το θέατρο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Δεν έχει φιλοξενήσει καμία εκδήλωση, ο ηλεκτρολογικός του εξοπλισμός έχει κλαπεί, οι λυόμενες κερκίδες του θεάτρου έχουν κλαπεί, τα 2 βαγόνια (καμαρίνια) που άλλαζαν οι καλλιτέχνες έχουν κλαπεί και τις αλουμινένιες κολώνες για τα φώτα έχουν κλαπεί – αφού αφέθηκε εκτεθειμένο και χωρίς καμία μέριμνα προστασίας του και ή ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη πολιτιστική ζωή στην Κορινθία δέχτηκε ένα επιπλέον πλήγμα.

Από τότε ο χώρος είναι έρημος και αναξιοποίητος.. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την επαναλειτουργία του θεάτρου. Ο χώρος αυτός του πολιτισμού λείπει από την πόλη της Κορίνθου και γενικότερα την Κορινθία.

Δείτε σήμερα τι κατέγραψε o Ανδρέας Καλογιάννης.

Οι φωτογραφίες είναι πως ήταν στην αρχή και πως είναι τώρα.

Δείτε σήμερα τι κατέγραψε o Ανδρέας Καλογιάννης.