Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Κώστας Βλάσης: «Με τις δικές μου δυνάμεις! Πάντα μάχομαι για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορώ!» (φώτο – video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης κατά τη χθεσινή ομιλία του με θέμα: «Τρία χρόνια Αριστερής Απόγνωσης – Καιρός για Ελπίδα! – Η Περίπτωση της Αρκαδίας».

Προσκεκλημένοι ήταν οι ετεροδημότες Αρκάδες, που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, με πιο «ηχηρή» παρουσία εκείνη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Τον κ. Βλάση προλόγησαν οι δύο Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 1500 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Οι εικόνες εξάλλου μιλάνε μόνες τους…

Στο λόγο του ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε μια αναδρομή στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών καυτηριάζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τόνισε πως ποτέ άλλοτε τόσο λίγοι άνθρωποι δεν προξένησαν τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Βλάσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο της Κυβέρνησης του Α. Σαμαρά, η οποία σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ και να επαναφέρει τη χώρα σε κατάσταση ομαλότητας. Σε αντιδιαστολή παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα κάνοντας αναφορά σε στιγμές ορόσημα, όπως την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» που στοίχισε στη χώρα 200 δις., το εκβιαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και τις κυβιστήσεις που οδήγησαν στο 3ο και 4ο μνημόνιο, καταπατώντας όλες σχεδόν τις «κόκκινες γραμμές» της, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, προχωρώντας σε περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξάνοντας τον ΦΠΑ στα νησιά και μειώνοντας το αφορολόγητο. Τόνισε μάλιστα ότι «οι κυβερνώντες αποστρέφονται την τάξη. Γι’ αυτό και στοχεύουν μονίμως στη μεσαία τάξη και προχωρούν με συγκροτημένο σχέδιο στη διάλυσή της. Γιατί η μεσαία τάξη θέλει τα πράγματα νοικοκυρεμένα. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που εγγυάται την κοινωνική συνοχή». Επιπλέον, τόνισε πως η ανικανότητα της Κυβέρνησης στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων εκθέτει τη χώρα και μας φέρνει αντιμέτωπους με ορατούς κινδύνους, όπως το να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας και να κλιμακωθεί η ένταση με την Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε ψέμα, κάθε λάθος, κάθε εμμονή, κάθε αδυναμία του κ. Τσίπρα και της παρέας του τείνουν να γίνουν εθνική κρίση και προάγγελος καταστροφής».

Στη γενικότερη αρνητική εικόνα της χώρας ο κ. Βλάσης αντιπαράθεσε την πίστη του ότι η αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προσφέρει όχι μόνο την ελπίδα, που τόσο έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες, αλλά και την ικανότητα διαχείρισης όλων των σημαντικών ζητημάτων της Πατρίδας. Παραθέτοντας μια δέσμη από πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βλάσης ανέδειξε τον οδικό χάρτη, που όχι απλώς θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση αλλά θα την οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης και θα την καταστήσει εκ νέου ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Κλείνοντας ο Αρκάς βουλευτής δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και το όραμά του για την εκλογική του Περιφέρεια. Ο κ. Βλάσης τόνισε πως η Αρκαδία μπορεί, φύσει και θέσει, να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συστηματικά αγνοεί τα αιτήματα των Αρκάδων και οδηγεί την Αρκαδία σε οικονομική και πληθυσμιακή καχεξία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος είναι να κάνουμε την Αρκαδία τόπο επιλογής και όχι απλώς τόπο καταγωγής για τον κάθε Αρκάδα».

Ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στη ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία, με την σχετική επίκαιρη επερώτηση και τις παρεμβάσεις της στη Βουλή και πάντα σε δημόσια και θεσμικά όργανα, ανάγκασε τον Πρωθυπουργό και την Περιφέρεια να ανακοινώσουν πριν ένα μήνα μια βελτιωμένη πρόταση για το έργο, σίγουρα όχι αυτή που θα θέλαμε – στο επίπεδο των αντίστοιχων συμβάσεων της Ηπείρου και της Κρήτης – αλλά καλύτερη από την προηγούμενη. Αναμένουμε να μας παρουσιάσουν την ανανεωμένη σύμβαση, η οποία βέβαια θα περάσει και από τον απαραίτητο προσυμβατικό έλεγχο και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η παράταξή μας ήταν αυτή που εισήγαγε και στήριξε τις ΣΔΙΤ όσο καμία άλλη, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτές υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του κ. Βλάση στους νέους, για τους οποίους δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απέναντί τους είμαστε όλοι υπόλογοι. Οφείλουμε να τους ξαναδώσουμε τη σιγουριά και την ελπίδα, να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε πως τα πράγματα σύντομα θα πάνε καλά. Πως θα έχουν και εκείνοι τις ευκαιρίες τους και πως με πείσμα, σκληρή δουλειά και αισιοδοξία θα προκόψουν και θα ευημερήσουν. Αυτή τη δυνατότητα θα ήθελα και προσωπικά να μπορώ να εγγυηθώ στον κάθε νέο που έρχεται απέναντί μου, αυτό το δικαίωμα θα ήθελα να του προσφέρω: το δικαίωμα στο όνειρο!»

Την ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστα Βλάση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Τέως Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρας, ο βουλευτής Α’ Αθήνας Ν.Δ. κ. Β. Κικίλιας, ο βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτσης, ο βουλευτής Αργολίδας Ν.Δ. κ. Ι. Ανδριανός, ο βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ. κ. Αθ. Δαβάκης, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. κ. Μιλ. Βαρβιτσιώτης, η βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. κ. Α. Καραμανλή, η βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο βουλευτής Ρεθύμνου Ν.Δ. κ. Ι. Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. Γερ. Γιακουμάτος, ο βουλευτής Αιτ/νιας Ν.Δ. κ. Κων. Καραγκούνης, ο βουλευτής Χίου Ν.Δ. κ. Νότης Μηταράκης, η βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. κ. Σ. Βούλτεψη, ο βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ. κ. Θεοδ. Φορτσάκης, ο βουλευτής Έβρου Ν.Δ. Αν. Δημοσχάκης, ο βουλευτής Πιερίας Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμος, ο βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ. κ. Βασ. Οικονόμου, ο βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ. κ. Ανδ. Κατσανιώτης, ο βουλευτής Κοζάνης Ν.Δ. κ. Γ. Κασαπίδης, ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δ. Κυριαζίδης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ. κ. Βασ. Γιόγιακας,  ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώην βουλευτής Λακωνίας καθ. κ. Παν. Σκανδαλάκης, ο πρώην βουλευτης Αρκαδίας κ. Δημ. Κωστόπουλος, ο πρώην βουλευτής Ευβοίας κ. Μαρκόπουλος Κώστας, ο πρώην βουλευτής Πέλλης κ. Διον. Σταμενίτης, οι πρώην Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κκ Σάκης Ιωαννίδης και Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέκος Πνευματικός, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Τάκης Μαντάς, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Πεύκης Λυκόβρυσης κ. Τάσος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλιας, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο κ. ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ι. Σμυρνιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστ. Κούλης, ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Βασ. Κουρσαράκος, ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα είμαστε Εμείς» Χρήστος Τεντόμας.