Τρ. Αυγ 9th, 2022

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Είναι πανελλαδικά γνωστός ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, που αρχίζει στις 21 Αυγούστου και τελειώνει το απόγευμα της 23ης Αυγούστου.

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.  

 Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συγχοροσταντούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος και παρεχώρησε στον παρευρεθέντα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειο Τσούτσουρα, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, την διακονία του Θείου λόγου. Ο π. Αχίλλειος στο κήρυγμά του με ευφράδεια και αναφορά στους Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρθηκε στο σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ζωοπάροχο ταφή και την Μετάσταση Της, τονίζοντας ότι όταν ζούμε και κάνουμε το θέλημα του Κυρίου μας, κόψουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, τότε κι εμείς μπορούμε να «κληρονομήσουμε» την αιωνιότητα, βιώνοντας τον θάνατό μας ως κοίμηση και μετάσταση από τα επίγεια στα επουράνια.  

Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτης πλαισίωσαν στην Ι. Λιτάνευση Ιερείς από την Ι. Μητρόπολή μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, Μοναχές από τα Μοναστήρια της περιοχής, ενώ συμμετείχαν σύσσωμοι οι Τοπικοί πολιτικοί Άρχοντες. 

Μετά το πέρας του Οδοιπορικού και στην «πανηγυρίστρα» της Ι. Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της παραδόσεως, το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, το πλήθος των πιστών, τις Αρχές του Τόπου, τον φιλόχριστο Στρατό, τον ευαγή Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να είναι σκέπη, βοήθεια και συνοδοιπόρος στις ανάγκες του Έθνους και των πιστών Χριστιανών.

Πολλοί ήταν αυτοί, από τον κόσμο της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας της Πελοποννήσου, που έδωσαν το παρόν. Μεταξύ άλλων ήταν, ο βουλευτής της ΝΔ Κορινθίας Χρήστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, o Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίας Κώστας Παρτσινέβελος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χασικίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Νανόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Κουτσογκίλας, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Γκίκας o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου και οι πρώην βουλευτές ΝΔ Κορινθίας Νίκος Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκης.