Κυ. Ιούλ 3rd, 2022

Wooden Cave: Μια μοναδική κατασκευή ξύλινης «σουίτας – σπηλιάς» στα Τρίκαλα Κορινθίας (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Wooden Cave: Μια μοναδική κατασκευή ξύλινης «σουίτας – σπηλιάς» στα Τρίκαλα Κορινθίας (video)

Το «σπήλαιο», που άλλοτε υπήρξε καταφύγιο του ανθρώπου και χώρος προστασίας απέναντι στα στοιχεία της Φύσης, μετουσιώνεται σε χώρο φιλοξενίας και αναψυχής στο πλαίσιο μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Οι αρχιτέκτονες Θ. Ζερβός και Α. Μητρόπουλος, οι οποίοι έχουν σπουδάσει την τέχνη του ξύλου στην “μητέρα-γη” αυτού, την Φινλανδία, έχουν επιμεληθεί αυτή την ιδιαίτερη κατασκευή στα Τρίκαλα Κορινθίας και προσπαθούν να αναλύσουν πώς το ξύλο μπορεί να γίνει το απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο.

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το Wooden Cave, εμπνευσμένοι από τη εικόνα ενός σπηλαίου.

Το σπήλαιο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Το σπήλαιο περιλαμβάνει δύο κρεβάτια, ανοιχτή κουζίνα, ένα μεγάλο μπάνιο και καθιστικό, ενώ το εξωτερικό του καλύπτεται από πέτρα. Όλοι οι επί μέρους χώροι είναι προσανατολισμένοι προς την εξωτερική θέα, ενώ τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να δημιουργεί μία μοναδική αίσθηση. 

«Για τη βασική καμπυλόμορφη κατασκευή χρησιμοποιήθηκε το έλατο. Η επιλογή αυτή έγινε λόγω της ανοιχτής του απόχρωσης αλλά και της μειωμένης σκληρότητας που παρουσιάζει, η οποία διευκολύνει τη σμίλευσή του. Για την υπόλοιπη κατασκευή επιλέχθηκε ως βασικό υλικό το κόντρα πλακέ πεύκης. Συνολικά, η κατασκευή ήταν τόσο ιδιαίτερη που χρειάστηκε οι προμηθευτές μας να «βγουν από τα νερά τους» προκειμένου ανταποκριθούν στις ανάγκες του έργου. Τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.», δήλωσαν οι δύο αρχιτέκτονες